Akademik Gelişim Alanı Ocak Ayı Kts Etkinliği

KONU:  AKADEMİK GELİŞİM ALANI

ETKİNLİK: Okul Müdürleri eğitim içeriğini ve uygulamalarını izlemek ve değerlendirmek öğretim birlikteliğini sağlamak amacıyla derslere girer, öğretmenler arasında tecrübe ve deneyimlerin paylaşılmasını sağlar.

         Eğitimin amacı toplum ihtiyacını karşılayacak kaliteli insan kaynağı yetiştirmektir. Öğrencilerin yetiştirilmesinde okul müdürü ve öğretmenler en önemli unsurlardır.

         Öğretmenler öğrencilerin iyi bir eğitim alması için çabalarken okul müdürü ve diğer yöneticiler iyi bir eğitim programı hazırlamakla görevlidir. Okul müdürlerinin temsil etme, liderlik,yöneticilik,kolaylaştırıcılık,arabuluculuk,iletişim ve denetim gibi görevleri bulunmaktadır.

         Okul müdürlerinin görevleri arasında sayılan eğitim içeriğini ve uygulamalarını izlemek ve değerlendirmek öğretim birlikteliğini sağlamak amacıyla okul müdürü  derslere  girer. Okul müdürü öğretmenin mesleki gelişimine katkıda bulunmak, etkili eğitimin gerçekleşmesini sağlamak amacıyla derste öğretmenleri gözlemler ve geri dönüt verir.

         Okul müdürümüz Volkan KARAOĞLAN öğretmen performansını ölçmek, öğretmeni yetiştirmek, öğretimin etkinliğini arttırmak ve sınıf içindeki öğretimin seviyesi denetlemek üzere okul öğretmenlerimizi derslerine girer ve öğretmenlerimizi gözlemler. Bu gözlemlerin amacı öğretmenleri derse karşı güdülemek, öğretimi izlemek,öğretmenin ihtiyacı olduğu hususları belirlemek,sınıf bağlamında okuldaki eğitim  öğretim faaliyetlerinden haberdar olmaktadır.

 

         Bu etkinlik sonucunda okul müdürü ile öğretmen arasındaki iletişim güçlenmiş olur. Okul müdürümüzün dersleri girmesi fotoğraflarla belgelendi. Böylece okulda güven ortamı gelişti.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Ağrı Merkez Ağrı Anadolu İmam - Hatip Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)