Afyonkarahisar / Merkez Afyonkarahisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Kaynak:https://afyonmerkezeml.meb.k12.tr
Okula ilk yorumu siz yazın!
Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)
VizyonMezunlarının en çok istihdam edildiği ve en çok yüksek öğrenime öğrenci yetiştiren okul olmak.
MisyonGirişimci ve yenilikçi ruha sahip, milli manevi kültürel değerlere bağlı, mesleki açıdan donanımlı bireyler yetiştirmek.
Başarılar**************Okulumuz, EBİKO 2011 Uluslararası Bilişim Olimpiyatında Ortaöğretim-Web Site/Portal kategorisinde Altın Madalya kazanmıştır. 42 ülkeden 7150 projenin katıldığı olimpiyatta, okulumuz Bilişim Teknolojileri Alan/Bölüm Şefi Hüseyin DOĞANLI danışmanlığında, öğrencilerimiz Emine AVCI ve Gürkan DÖNMEZ tarafından hazırlanan e-seçim adlı proje BİRİNCİLİĞİ elde ederek, ALTIN MADALYA ile ödüllendirilmiştir.

**************"Eğitimde Kaliteyi Artırma Projesi" kapsamında 2016-2017 Eğitim Öğretim yılında okulumuz tarafından yapılan tüm etkinlik ve faaliyetler Af-Bis sistemine girilmiştir. Yapmış olduğumuz bu çalışmalar Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından değerlendirilmiş ve değerlendirme sonucunda okulumuz ödül almaya hak kazanmıştır.

**************12-Z sınıfından Mevlüt ŞEN isimli öğrencimiz ; Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu´nun düzenlemiş olduğu "15 Temmuz Şehitleri ve Gazileri Anma Atletizm 1. ve 2. Bölge Şampiyonası" ndan birincilik ile döndü.

**************Strateji geliştirme Başkanlığının düzenlemiş olduğu" Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri" kapsamında Ege Bölgesi Ödülü Münazara ile Okula Devam Projesi ile okulumuzun oldu.2016-2017 eğitim öğretim yılında 3357 başvuru alınmış ve ödül başvuru raporlarının değerlendirme sürecinin tamamlanmasın ardından saha ziyaretine kalma başarısı gösteren okulumuz daha sonra gerçekleştirilen saha ziyaretleri sonucunda Bölgesel Ödül almaya hak kazanmıştır.

**************2017-2018 Liseler Arası Futbol A Gençler Müsabakalarında final maçını Şuhut Zafer Anadolu Lisesi ile yapan okulumuz , 2-0 üstünlükle maçı alarak il şampiyonu olmuştur.

**************Okulumuz oryantiring şampiyonasında takım halinde il birincisi ve ferdi olarak ilk üç dereyi almıştır. Öğrencilerimizi ve danışmanları Mikail Taşkala öğretmenimizi tebrik ederiz.

**************Milli Eğitim Bakanlığı MTEGM -Türk Traktör ve Ziraat Makineleri A.Ş. – Türkiye İş Kurumu arasında düzenlenen “GELECEĞİM GÜVENDE” protokolü kapsamında 16-20 Nisan 2018 tarihlerlerinde Motorlu Araçlar Teknolojisi Alan Şefi Hülya DAĞTEKİN ile protokol kapsamında seçilen 11/K sınıfı öğrencilerimiz Mehmet Ali AKYOL, Osman KÖK ve Ramazan YAZAL Ankara Türk Traktör Fabrikasında 5 gün süreli eğitim faaliyetine katılmışlardır.

**************Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen "Bilime Açılan Kapı Afyonkarahisar TUBİTAK 4007 Bilim Şenliği" kapsamında düzenlenen "BİLİM VE SANAT İÇİÇE" konulu resim yarışmasında üçüncülük ödülü almıstır.

**************İlimiz Futbol Müsabakaları Gençler FinalMaçında Spor Lİsesini Mağlup ederek şampiyon olmuştur.

**************21 Şubat 2019 tarihinde Prof.Dr. Veysel EROĞLU Spor Salonunda yapılan,A Gençler Liselerarası Bilek Güreşi müsabakalarında okulumuz 12.sınıf öğrencilerinden AHMET BİNZET-birincilik, MUSTAFA DEMİRAĞ-birincilik ve KADİR GEZGİN-üçüncülük derecelerini elde etmişlerdir.

***************Millî Eğitim Bakanlığının düzenlemiş olduğu Ahşap Oyuncak Yarışmasına okulumuzdan başvuru yapan 5 proje Ankara´ya davet edilmiştir.Okulumuzdan kabul edilen projeler;Akıllı Şekil Ağacı ,Meşgale Küpüm,Çilli Horoz,Yelkenli Yapboz,Mantar Yapboz

***************2017 yılı teklif çağrısı döneminde kabul edilen ve okulumuz tarafından yürütülen 2017-1-TR01-KA102-043840 proje no’lu “THE BRIDGE – Mesleki Eğitimden İstihdama Uzanan Köprü” isimli proje kapsamında okulumuzun bünyesindeki Makine Teknolojisi Alanı, Metal Teknolojisi Alanı, Mobilya ve İç Tasarım Alanı, Bilişim Teknolojisi Alanı, Elektrik/Elektronik Teknolojisi Alanı ve Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanından öğrenciler yurtdışı stajlarını tamamlamışlardır.

***************Danışmanlığını okulumuz Makine Teknolojisi Alanı Öğretmeni Hakan AVŞAR´ın yaptığı, yine aynı alanın ATP 9-A sınıfı öğrencilerinden Hasan TAŞPINAR ve Muammer Serhat ERDOĞAN´ın Temalı Kategori kapsamında okul öncesi çocuklarının (3-6 yaş grubu) oynamasına yönelik ürettikleri ´´Akıllı Şekil Ağacı ´´isimli oyuncak 750 oyuncak arasında ilk 50 oyuncak arasına girerek 11/06/2019-12/06/2019 tarihlerinde İnegöl/Bursa da düzenlenecek Türkiye Finali ve sergisine davet edilmiştir.
Telefon0 272 213 92 06
Faks0 272 213 53 61
AdresKurtuluş Caddesi, Hacınasuh Mah. No40 03200 Afyonkarahisar / Türkiye
Merkez
Karayolu ve Demiryolu
İnternet Sitesihttps://afyonmerkezeml.meb.k12.tr
Harita
Yerleşim Yeriİl Merkezinde
UlaşımKarayolu ve Demiryolu
Merkezden UzaklıkMerkez
Ders Saatleri08:30 - 17:15
Yabancı Dilİngilizce
Isınma TürüDoğalgaz
İnternet BağlantısıYok
Sportif EtkinliklerFutbol, Okçuluk,
ProjelereTwinning Projeleri,Zafer Kalkınma Ajansı destekli META- Mesleki Eğitime Teknoloji Adaptasyonu Projesi, Erasmus Projeleri,Meslek Lisesi Öğrencileri
Ailelerimizle Buluşuyor Projesi
  • Öğretmen Sayısı96
  • Öğrenci Sayısı1012
  • Derslik Sayısı25
  • Atölye Sayısı11
  • BT Odası Sayısı4
  • Yemekhane Sayısı1
  • Çok Amaçlı Salon Sayısı2
Kaynak:https://afyonmerkezeml.meb.k12.tr/03/01/114876/okulumuz_hakkinda.html (Son Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2022)