Adıyaman / Kahta Büyükbağ Ortaokulu

Okula ilk yorumu siz yazın!
Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)
VizyonKültürel mirasımızı değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen ve problemlere çözüm üretebilen bireyler yetiştirmek.
Bizler istiyoruz ki; Okulumuzda temel ihtiyaç kabul edilsin. Her veli, öğrenme için her türlü fırsatın verildiğini bilsin. Hem öğreten hem de öğrenenler, birbirlerinin öğrenmesine ve gelişmesine yardımcı olmanın önemine inansın.
Okulumuzu çağın gerektirdiği her türlü eğitim imkanlarıyla donatılmış, temiz ve düzenli güleryüzlü anlayışla hareket edilen bir ortamda; Atatürk ilkelerine bağlı, çevresine öncülük eden; tüm çalışanlarının her gün daha ileriye ulaşmak için çaba içerisinde olduğu, okula giden öğrencilerin azlığının problem olmaktan çıkarıldığı, saygın, güvenilir ve en kaliteli eğitim kurumlarından biri olarak ilk tercih edilen okul haline getirmektir.
MisyonÖğrencilerimizin zihinden insana, düşünceye, özgürlüğe, ahlaka ve kültürel mirasa saygıya dayanan öğretim anlayışının yayılmasına katkıda bulunmak, bütün öğrencilerin öğrenmelerini sağlamak, onlara 21. yüzyılın gelişen ve değişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazandırmaktır. Atatürk ilke ve inkılaplarına, cumhuriyetin temel ilkelerine bağlı, Türk Milli Eğitim sisteminin genel amaçları doğrultusunda; öğrenci-veli ve kurumdaki tüm çalışanlarıyla bir ekip çalışması içinde, öğrenciyi en önemli değer olarak görüp, onun duygu ve düşüncelerini önemseyerek, öğrencilerimizin topluma faydalı. devam edecekleri bir üst öğrenim kurumuna hazır hale gelmelerini sağlamak, çağın gereklerine uygun, teknolojik ve bilimsel gelişmeleri takip eden kaliteli bir eğitim hizmetinin sunulabilmesi için gerekli şartların oluşumunu sağlamaktır.
BaşarılarOkulumuz SBS ve TEOG´da son yıllarda ortalama 10´ar öğrenciyi Anadolu Liselerine yerleştirmiştir.
Okulumuz 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılında 2 Adıyaman Anadolu Lisesi,1 Kahta Anadolu Lisesi, 9 İMKB Anadolu Lisesi;2014-2015 Eğitim-Öğretim yılında 5 İMKB Anadolu Lisesi;2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında 1 Fen Lisesi,1 Kahta Anadolu Lisesi,8 İMKB Anadolu Lisesi çıkarmıştır.
AdresBüyükbağ Köyü Kahta/ADIYAMAN
İnternet Sitesihttps://kahtabuyukbag.meb.k12.tr
Harita
Yerleşim YeriKöy.
Ulaşımİl merkezine 60 km.
İlçe merkezine 29 km.Servisle sağlanmaktadır.
Merkezden Uzaklıkİl merkezine 60 km.
İlçe merkezine 29 km.
Ders Saatleri08:30 / 15:05
Isınma TürüKALORİFERLİ
İnternet BağlantısıFatih Projesi Fiber İnternet
  • Öğretmen Sayısı10
  • Öğrenci Sayısı105
  • Derslik Sayısı8
Kaynak:https://kahtabuyukbag.meb.k12.tr/02/06/724580/okulumuz_hakkinda.html (Son Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2022)