Aday Öğrenciler İçin Okul Tanıtım Bilgisi

   Okulumuz iyi yetişmiş öğretmen ve idari kadrosuyla mesleki alanda eğitim vermektedir. Sınıflarda teorik alınan derslerin yanında atölyeler de uygulamalı eğitimler de yapılmaktadır. Okulumuz sınıf ve atölye bakımından sayıca yeterlidir. Atölyelerde ki ekipmanlarımız eksiksizdir.

   Bununla birlikte öğrencilerimiz okulda aldıkları teorik ve uygulamalı dersleri 12.sınıfa geçince işletmelere stajyer olarak giderek uygulama imkanı da bulmaktadır.

   Okulumuzdan mezun olan öğrencilerimiz, üniversite sınavından aldıkları puana göre lisans veya ön lisans programlarına devam edebilirler. 

   Okulumuz da 5 bölüm bulunmaktadır. Bunlar;

   Bilişim Teknolojileri Alanı

   Bilişim teknolojisi, bilginin toplanmasında, işlenmesinde, depolanmasında, ağlar aracılığıyla bir yerden bir yere iletilip kullanıcıların hizmetine sunulmasında kullanılan iletişim ve bilgisayarlar dâhil bütün teknolojileri kapsayan teknolojilerdir.

   Okulumuz bünyesinde Bilişim Teknolojileri Bölümü adı altında Web programcılığı dalı bulunmaktadır.

   Web Programcılığı Dalı 

   Bilişim sistemlerinin web ortamında etkin kullanımını içeren ihtisas alanıdır. Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım olarak kurulumu bilgilerinin yanında, web sayfası tasarımına ve programlama dilleri yardımıyla etkileşimli web uygulamaları hazırlanmasına yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

   Amacı: Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım olarak kurulumu bilgilerinin yanında web sayfası tasarımı ve programlama dilleri yardımıyla etkileşimli web uygulamaları hazırlama yeterliklerine sahip teknik elemanlar yetiştirmek, amaçlanmaktadır.

   Web programcısı ise, Bilgisayar sisteminin donanım ve yazılım olarak kurulumuyla birlikte, web sitesi tasarımını yapan ve programlama dilleri yardımıyla etkileşimli web uygulamaları hazırlayan kişidir.

   Kullanılan Materyaller   

   - Bilgisayar programları (Photoshop, Dreamweaver, Visual Studio, Fireworks vb.)             

   - Web teknolojileri (HTML, CSS, FLASH, JAVA SCRİPT)             

   - Veri tabanı sistemleri (Microsoft Access vb.),             

   - CD ve DVD gibi manyetik kayıt ortamları. 

 

   Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanı

   Elektrik Elektronik Teknolojisinde, elektriği üretme, işletme, dağıtma ve onu emniyetle kullanmak için gerekli olan bilgi ve beceriler kazandırılır.   

 

   Kuyumculuk Teknolojisi Alanı 

   Kuyumculuk Teknolojisi alanı, imalatı yapılacak olan takıyı tasarlayan, ölçülerini belirleyerek kâğıda aktarma ve üretimini yapma yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

   Alanın Altında Takı İmalatı dalının eğitimi verilmektedir. Eğitimini tamamlayarak iş hayatında gerekli yeterlilikleri kazanan meslek elemanları, kuyumculuk ile ilgili işletmelerde kariyer yapabilirler.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Mardin Midyat Telkari Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)