9. Sınıf Öğrencilerinin Alana Geçiş Tercih İşlemleri. . .

         Tercih başvuruları 26/09/2020- 01/10/2020 tarihler arasında yapılacaktır. Tercih başvurularının öğrenci ve velileri tarafından bireysel olarak e-Okul üzerinden yapılması esastır. Ancak internetten başvuru yapamayanlar, EK-1 formu doldurulup imzalı olarak okul idaresine verilmesi ya da gönderilmesi durumunda veli adına okul idaresince de bireysel başvuru ekranından başvuru yapılabilecektir. Tercih başvurusu, ilan edilen meslek alanının tercih kodunun adayın öncelik sırasına göre e-Okul' a girilmesiyle yapılacaktır. AMP de bulunan alanlardan en fazla 15 tercih yapılabilecek olup öğrenciler öğrenim gördükleri okulun dışındaki okul ve alanları da tercih edebileceklerdir. Yerleştirme işlemi yapılırken öğrencinin öncelikli olarak kendi okulunda bulunan alanlara yerleştirileceği, diğer okullardaki alanlara ancak boş kontenjan kalması durumunda geçebileceği, herhangi bir tercihine yerleşemediği takdirde okul içinde boş kalan kontenjanlara okul yönetimince yerleştirilebileceği dikkate alınarak kendi okulunda bulunan alanlardan azami sayıda tercih yapması lehine olacaktır.

      Meslek alanlarını seçecek öğrenciler, kendi okulları dışındaki diğer okullarda bulunan alanları da tercih edebilir. Ancak, yerleştirme işlemi yapılırken kendi okulundaki öğrencilere öncelik verilir. Boş kontenjan kalması durumunda diğer okullardan tercihte bulunan öğrencilerin yerleştirmesi yapılır.

         Anne ve/veya babasına ait çalışır durumda bir işyeri bulunanlar istemeleri hâlinde; 23-30 Eylül 2020 tarihleri arasında işyerini ve mesleğini ilgili meslek kuruluşlarından belgelendirmeleri şartıyla Anadolu meslek programında bu işyerindeki meslekle ilgili alana okuldan doğrudan kayıt edilirler.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İstanbul Eyüpsultan Haydar Akçelik Kız Teknik ve Meslek Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)