8. Sınıflar İçin Destekleme Kursları Başlıyor

OKULUMUZDA 8.SINIFLARA YÖNELİK DYK 19/09/2020 CUMARTESİ İTİBARI İLE BAŞLAYACAKTIR.LÜTFEN SINIF LİSTELERİ PROGRAMLARI VE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLARI DİKKATLE İNCELEYİNİZ.

COVID-19 KAPSAMINDA OKULUMUZDA ALINACAK ÖNLEMLER VE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

COVID-19'un ana bulaşma yolu damlacık ve temas yoluyladır. Okullar toplu bulunulan yerlerden olduğu için COVID-19 bulaşma açısından risklidir. Okullarda COVID-19 bulaşma riskini en aza indirmek için yapılacaklar bir süreç yönetimidir. Bu süreç yönetiminde okul yönetimi, öğretmenler, aileler, öğrenciler ve okul çalışanlarının üzerine düşen görev ve sorumluluklar bulunmaktadır. Süreç öğrenciler ve tüm çalışanlar için sabah evde başlar ve yine akşam evde tamamlanır.COVID-19 bulaşma riskini en aza indirmek için aşağıdaki önlemlere uyulmalıdır:


» Eğitim faaliyetlerine başlamadan önce okul binamızın genel temizliği su ve deterjanla yapılacaktır.
» Okulumuzda temassız ateş ölçer, maske, sıvı sabun ve el antiseptiği bulundurulacaktır.
» Okulumuzda en az 4 metrekareye bir kişi düşecek şekilde personel ve öğrenci planlaması yapılmıştır. (Sınıf mevcutları ve oturma düzeni buna göre ayarlanmıştır.)
» Ateş, öksürük, burun akıntısı, solunum sıkıntısı, ishal şikâyetlerinden herhangi biri olan öğrenciler okula bilgi verilerek kesinlikle gönderilmemeli, acil bir şekilde sağlık kuruluşuna yönlendirilmelidir.
» Aile içerisinde ateş, öksürük, burun akıntısı, solunum sıkıntısı gibi COVID-19 belirtileri olan ya da COVID-19 tanısı alan, temaslısı olan kişi bulunması durumunda okula ivedilikle bilgi verilmesi ve öğrencilerin okula gönderilmemesi gerekmektedir.
» Öğrencilerin bırakılması ve alınması sırasında personel ve veliler sosyal mesafe kurallarına uymalı, maske takmalıdır. Mümkünse öğrenciyi aynı veli okula bırakmalı/almalıdır.
» Okula giriş/çıkış saatlerinde öğrenciler veliler tarafından okul dışında teslim alınıp bırakılmalıdır.
» Okulda bulunan öğretmen, öğrenci ve diğer çalışanlar maske takmalıdır. Okulda bulunan kişilerin tümü kuralına uygun maske takmalı, maske nemlendikçe ya da kirlendikçe değiştirmelidir. Yeni maske takılırken ve sonrasında el antiseptiği kullanmalıdır.
» Sınıflara, koridorlara, giriş ve çıkışa yakın alanlara el antiseptikleri yerleştirilmiştir. El antiseptiğinin bulunduğu alanlar öğretmenler tarafından kontrol edilecektir.
» Öğretmen, öğrenci ve diğer çalışanlar el hijyenini öğrenmeli ve uygulamalıdır. Eller en az 20 saniye boyunca sabun ve suyla yıkanmalıdır. Eller gözle görülür derecede kirli değilse, sabun ve su hazır bulunmuyorsa, alkol bazlıel antiseptiği kullanılabilir.
» Sınıf kapıları teması önlemek adına (ders anında da) sürekli açık bırakılacaktır.
» Okulumuza salgın döneminde acil olmadıkça ziyaretçi kabul edilmeyecektir.
» Okulumuzda pencereler açılarak derslikler düzenli bir şekilde sık sık havalandırılacaktır.
» COVID-19 bulaşma riskini artıracağından salgın döneminde zorunlu olmayan toplu etkinlikler yapılmayacaktır. Yapılması gerekli görülen etkinliklerin açık alanda yapılması tercih edilecektir.
» Öğrenci ve personelin salgın döneminde ruh sağlığı / psikososyal destek ihtiyaçları için okulumuzda bulunan PDR (Psikolojik Danışma Rehberlik) birimi Sağlık Bakanlığının bu konudaki önerileri doğrultusunda hareket edecektir.
» Kursun ilk günlerinde başlangıç derslerinde öğrencilere COVID-19'un bulaşma yolları ve korunma önlemleri hakkında bilgi verilecektir.
»Okulda iken ateş, öksürük, burun akıntısı, solunum sıkıntısı belirtileri olan / gelişen öğretmen, öğrenci ya da çalışanlar okulumuzda ayarlanmış olan acil durum odasına alınıp tıbbi maske takılarak, COVID-19 yönünden değerlendirilmek üzere sağlık kurumuna yönlendirilecektir. (Öğrencinin ailesi derhal bilgilendirilecektir.)
» Hasta öğrenci veya personel gönderildikten sonra odahavalandırılacak, yüzeyler temizlenip dezenfekte edilecektir.
» Temaslı takibi için sınıflarda aynı öğrencinin aynı yerde oturması gerekmektedir.
» Damlacık oluşturması nedeniyle sınıf içinde yüksek sesle yapılan aktiviteler yapılmayacaktır.    » Kitap, kalem vb. eğitim malzemeleri kişiye özel olmalı, öğrenciler arası malzeme alışverişi yapılmamalıdır. Öğrencilerimiz evlerinden yiyecek, içecek getirmeyeceklerdir.
» Öğrenciler gün boyu aynı sınıflarda ders görecek, sınıf değişikliği yapılmayacaktır. (Değişiklik zorunlu ise sınıfların her kullanım sonrası havalandırılıp temizlik ve dezenfeksiyonu yapılacaktır.)
»Teneffüslerde öğrenciler öğretmen refakatinde sosyal mesafe kuralına uyularak bahçeye çıkarılacak ve bir arada bulunmaları engellenecektir. Kursta o gün görevli olan bütün öğretmenlerimiz nöbetçi öğretmenlik yapacak, öğrencileri sürekli kontrol edecektir.

» COVID-19 vakası olması durumunda o sınıf/oda boşaltılacak, 24 saat süreyle
havalandırılacak ve boş tutulması sağlanacaktır. Bunun sonrasında temizliği yapılacaktır.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kayseri Melikgazi Mehmet - Şehime Germirli Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)