8. Sınıf Öğrencilerimize Lgs Öncesi Önerilerimiz. . .

DEĞERLİ VELİLERİMİZ VE SEVGİLİ ÖĞRENCİLERİMİZ,

Hafta sonu LGS sınavı var. Milyonlarca öğrenci, öğretmenler nefeslerini tutmuş bekliyor. Bu yıl Covid-19 salgını sebebiyle hiç olmadığı kadar stresli ve gerginler. Sınav öncesi son bir kez daha öğrencilere ve siz kıymetli velilerimize küçük hatırlatmaları yazmak istedim. Öncelikle sınava girecek tüm öğrencilerime bol şans dilemek istiyorum. Şu andan itibaren medya ve haber kaynaklarını bir tarafa bırakmanızı, sadece sınavla ilgili güncel gelişmeleri açıklayan MEB'i, yetkili kişileri dinlemenizi ve gerektiğinde bizlerden danışmanlık hizmeti istemenizi beklerim. Diğer tüm söylenenlere kulaklarınızı kapamanızı rica ediyorum. Aileler için de hiç kolay değil. Ancak çocuklarınızın yanında olup, her şeyin başının sağlık olduğunu ve böylesi sıkıntılı bir süreçte, çabalarını takdir etmelerini hatırlatıyorum.

Değerli anne –babalar bakanımızın da söylediği gibi:

● Bu hafta artık aileler bir adım geride durmalı, öğrencilerin yanında sınav hakkında olumlu ya da olumsuz bir yargıda bulunmamalı,

● Çocuklarına güvendiklerini ve çabalarının karşılığını alacaklarına olan inançlarını sadece söylemekle kalmamalı, aynı zamanda onlara göstermeye de çalışmalılar.

● Psikolojik destek bu dönemde en önemlisi, zira bu sınavlar bilginin yanında psikolojik olarak da hazırlanıp girilen sınavlar haline geldi. Kovid-19'u da düşünürsek çocukların daha çok destekleyici geribildirimlere ihtiyacı var.

● Özellikle aileler söyledikleriyle sözler ile beden dilleri ve ses tonlarına çok dikkat etmeliler. Sevgili Öğrencilerim; belki duymaktan belki de aynı şeyleri okumaktan sıkıldınız ancak yine bazı küçük hatırlatmalarım olacak;

● Bildiğiniz sorudan başlamak moral verir, yapabileceğiniz en kolay soruyla başlamak sizi rahatlatacaktır.

● Sınavlarda karşınıza 3 tür soru çıkar. Birincisi, çalıştığınız ve kolayca yaptığınız sorulardır. İkinci tür sorular daha önce çözdüğünüz ve üzerinde biraz düşünmeniz gereken sorulardır. Bu soruları daire içine alın. Üçüncü tür sorular ise okuduğunuzda anlamadığınız sorulardır ki bu soruları da üçgen içine alın yada önceden yaptığınız bir işaret koyun.

● Turlama yöntemini deneyin. Birinci turda hemen çözülen, alışık olduğunuz soruları yapın, bu size moral kazandıracaktır. İkinci turda daire içine aldığınız soruları çözün ve son turda da üçgen içine aldığınız soruları çözerek sınavı bitirin. Turlama sistemini hem sözel hem sayısal testinde uygulamaya çalışın.

● Hiçbir soruda takılıp kalmayın, sorularla inatlaşmayın. Unutmayın her sorunun kendi alanı içinde aynı

● Sınava odaklanmalı, rahat ve sakin bir zihinle sınava girmeli ve soruları okurken zihnini meşgul eden düşünceleri susturmalısın. Eğer zihninizi susturmak istiyor ama zorlanıyorsanız, kendinize ve zihninize onu biraz sonra dinleyeceğinizi söyleyin ve sorulara dönün.

● Soru kitapçığınız iki elinizin arasında kalacak şekilde kollarınızı birbirine paralel tutun ve öne doğru hafifçe eğilirken ellerinizi hafifçe kitapçığa doğru yaklaşacak şekilde görme alanınızı daraltarak içe doğru kapatın. Bu odağınızı kitapçığa çevirmenize ve etrafta olanların dikkatinizi dağıtmasına engel olur.

● Zorlayıcı hiçbir soruya takılıp kalmayın yola devam edin, zamanı etkili kullanın.

● Bilmediğiniz soruyu işaretlemeyin. Sınavda 3 yanlış bir doğruyu götürüyor. Bu nedenle bilmediğiniz, emin olmadığınız soruları işaretlemeyin.

● Heyecanlandığınızda beraber yaptığımız nefes egzersizi yapın. 1. adım burnunuzdan derin bir nefes alın(yavaş yavaş) ve tek seferde ağzınızdan verin(yavaş yavaş). 2. adım burnunuzdan derin bir nefes alın ve iki seferde ağzınızdan verin. 3. adım burnunuzdan derin bir nefes alın alırken nefesin vücudunuzda izlediği yola odaklanın, nefesinizi izleyin ve bu kez 3 seferde ağzınızdan verin. 4. Adım burnunuzdan derin bir nefes alın nefesin burnunuzdan girdiği akciğerlerinizi doldurduğu yola odaklanın, bedeninizdeki her yere nefes aldığınızı hissedin ve bu kez tam 4 seferde ağzınızdan nefesinizi verin. Bu egzersizi gün içinde 2 kez yapabilirsiniz. Sakinleşmenize ve odaklanmanıza neden olur.

● Daha önce yemediğiniz gıdalardan uzak durun.

● Eğer varsa olumsuz düşüncelerinizi olumluya çevirip yatmadan önce tekrarlayın.

● Sınava giderken aksesuar takmayın (bilezik, yüzük kolye, küpe).

● Maskenizi unutmayın

● Sınav saatinden 30 dakika önce okulunuzda olun. Son olarak sınav zamanı ben de sizin yanınızda olacağım. Birlikte olacağız. Bütün öğretmenleriniz olarak yanınızdayız. Bütün öğrencilerime zihin açıklığı diliyorum. Sevgi ve selamlar.... 

                 Hikmet KAHRAMAN

      Altınordu Ortaokulu Rehber Öğretmeni

Biz de Altınordu Ortaokulu olarak LGS sınavına girecek bütün çocuklarımıza başarılar ve kolaylıklar diliyoruz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Ordu Altınordu Altınordu Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)