68 Bin 241 Tablet Bilgisayar Daha Öğrencilere Ulaşıyor

 

Eğitimde kontrollü normalleşme döneminde tablet bilgisayar ve erişim desteği güçlenerek devam edecek.

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nda alınan kararların ardından başlayan "Eğitimde Kontrollü Normalleşme" süreciyle birlikte ülke genelinde tüm okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullarda, 8 ve 12. sınıflarda yüz yüze eğitim başlandı. Düşük ve orta riskli olarak tanımlanan illerde tüm okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullarda, ortaokullarda ve liselerde yüz yüze eğitim belirlenen çerçevede gerçekleştiriliyor.  

 

Millî Eğitim Bakanlığı, bu süreçte öğrenciler için cihaz ve erişim desteğinin daha güçlü bir şekilde devam edeceğini açıkladı. Son olarak bu hafta 68 bin 241 adet tablet bilgisayar daha aylık 25 GB internet paketi ile birlikte 31 ile gönderilmek üzere yola çıktı.  Bu faz dağıtımdaki tablet bilgisayarlardan 20 bin 4 adeti 27 ilimizdeki yatılı bölge ortaokulu öğrencilerine ulaştırılacak.

 

9. faz dağıtımı kapsamında Gaziantep, Van, Mardin ve Şanlıurfa'ya da toplam 48 bin 237 adet tablet bilgisayar gönderilecek.

 

Bakan Selçuk: Yeni dönemde EBA Destek Noktaları daha aktif hizmet verecek

Tabletlerin gönderildiği illerin yöneticileri ile video konferans yöntemiyle bir araya gelenMillî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, eğitimde kontrollü normalleşme süreciyle birlikte öğrencilere yönelik cihaz ve erişim desteğinin güçlenerek devam edeceğine dikkat çekerek bilhassa EBA Destek Noktaları'nın çok daha aktif bir şekilde öğrenciler için kapılarını aralayacağını söyledi.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Adana Ceyhan Ceyhan Şehit Tuncay Ateş İmam Hatip Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)