5. Sınıf Yabanci Dil Ağırlıklı Sınıflar

YABANCI DİL AĞIRLIKLI SINIFLAR

Yabancı Dil Ağırlıklı Sınıf Açılması

Okulumuz bünyesinde 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılından itibaren açılması planlanan "5.sınıf Yabancı Dil Sınıfı" için merak edilen soruların cevaplarını burada bulacaksınız. Öncelikle şunu hatırlatmakta fayda var. Tüm dünyada öğretilen yabancı diller arasında ilk sırayı alan dil tartışmasız İngilizcedir. Artık pek çok sektörde İngilizceyi akıcı bilmemek büyük bir eksiklik olarak görülmektedir. Şirketler ve kurumlar birkaç dile hâkim olan adayları tercih etmektedirler. İngilizce diplomasinin, bilimin, turizmin ve gelişen teknolojinin ortak dilidir. Öğrencilerimizin dünyanın ortak dili haline gelen İngilizceyi öğrenmeleri ve konuşmaları için bu yıl "YABANCI DİL AĞIRLIKLI SINIF" uygulaması yapılacaktır.

Aşağıdaki soru ve cevaplarla sizleri bilgilendirmek istedik. 

1.Ağırlıklı Yabancı Dil Sınıfı tüm sınıflarda uygulanacak mı?       

 

Hayır uygulanamayacak. Çünkü TTKB'nin 28.05.2013 tarih ve 22 sayılı çizelge eki açıklamalarının 6. Maddesi gereği Yabancı Dil dersini okul imkân şartlarını göz önünde bulundurarak okutabilir. Okulumuzda 2020-2021 Eğitim-öğretim yılında 5.sınıflarda velilerden talep olması halinde okulumuzun imkânları doğrultusunda 2 (iki) Şube Yabancı Dil Ağırlıklı sınıf açmayı planlıyoruz. 

 

2. Haftada kaç saat İngilizce dersi görecekler? 

 

Haftada 11 saat İngilizce dersi görecekler.  

 

3. Tüm 5.sınıflar İngilizce Ağırlıklı ders görecekler mi? 

 

Hayır, tüm sınıflar İngilizce ağırlıklı ders göremeyecek. Okulumuzda velilerden talep gelmesi halinde 2  (iki) adet Yabancı Dil Ağırlıklı sınıf olacak. 

 

4. Dersler ne zaman başlayıp ne zaman bitecek? 

 

Yabancı dil sınıfı öğrencilerinin dersleri, şu anki ders programına göre diğer sınıflarla aynı olacaktır.

 

5. Yabancı Dil Ağırlıklı Sınıflara öğrenci öğrenci başvuruları nasıl ve  ne zaman yapılacak?

 

2020-2021 eğitim-öğretim yılında 5. sınıfa gidecek öğrenci velilerinin talebi doğrultusunda ve yeterli talep olması halinde 2 (iki) sınıf yabancı dil ağırlıklı sınıf açılması planlanmaktadır. Yabancı Dil Ağırlıklı sınıfa kayıt olmak isteyen öğrencilerin velileri 30 Haziran 2020 - 10 Temmuz 2020 tarihleri arasında yazılı olarak okul müdürlüğüne talepte bulunacaklardır.

 

6.  Yabancı Dil Ağırlıklı sınıflar 6, 7 ve 8. sınıfta da devam edecek mi?

 

İlköğretim Kurumları Haftalık Ders Çizelgesinin 7. Maddesinde "İsteyen okullarda on (10) ders saatine kadar okul ve çevrenin şartları ile öğrencilerin bireysel özellikleri ve ihtiyaçları dikkate alınarak; sanat etkinlikleri, sportif çalışmalar, sosyal ve kültürel etkinlikler ile her türlü eğitici faaliyetlerin gerçekleştirilmesi okul yönetiminin kararına bağlı olarak uygulanabilir." denilmektedir. Bu doğrultuda " her türlü eğitici faaliyet" ifadesinin 5. sınıflardaki yabancı dil uygulamasının 6. 7. ve 8. Sınıflarda da uygulanabilmesine imkân sağlamaktadır. 

 

 

 

7.   Yabancı Dil Ağırlıklı sınıfların müfredatında hangi dersler olacak? 

 

Aşağıda belirtilen dersler, haftalık ders saati oranında okutulacak. 

 

DERS ADI

HAFTALIK DERS SAATİ

TÜRKÇE

6

MATEMATİK

5

FEN VE TEKNOLOJİ

4

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İstanbul Sultangazi Aslangazi Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)