3 Aralık Dünya Engelliler Günü Programı Okulumuzda Gerçekleştirildi

3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ PROGRAMI OKULUMUZDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Engel: Bireyin yetersizliği nedeniyle, yaşadığı sürece, yaş, cinsiyet, sosyal ve kültürel farklılıklara bağlı olarak oynaması gereken rolleri gereği gibi oynayamama durumudur.

Gentaş Ahmet Kahraman ÇPAL konferans salonunda okulumuz Çocuk Gelişimi ve Eğitimi öğrencileri tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü toplumsal farkındalık programı hazırlandı.   Program Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından “Engelsiz Hayat ”  adlı video izletisi ve akabinde okulumuz öğrencilerinin hazırlamış oldukları  pandomim çalışması sunuldu. Daha sonra öğrencilerimizin farkındalık oluşturmak adına hazırladıkları Sokak Röportajı videosu izlenip görme engelliler ile empati çalışması yapıldı. Okulumuz özel eğitim sınıfı öğrencileri  şiirlerini okuduktan sonra okul müdürümüz Adem BATTAL öğrencilerimize hediyelerini takdim etti. Programımız işaret dili şarkı gösterisi ile sona erdi. 

Engel; elde, ayakta, gözde, dilde, kulakta, ve zihinde değildir. Her ne kadar engelliler denilse de onlara asıl özür onları göremeyen gözlerimizde, koşmayan ayaklarımızda ve uzanmayan kollarımızdadır.

Çabamız bir çift gözün bizlerle ışıldaması için...

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Bolu Mengen Gentaş Ahmet Kahraman Çok Programlı Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)