3 Aralık Dünya Engelliler Günü

 Çağdaş bir toplum olmanın gereği hiçbir ayırım yapmadan toplumun bütün bireylerine eşit fırsatlar sunmak ve yaşamlarını kolaylaştırıcı düzenlemeler yapmaktır.

 Ülke nüfusunun önemli bir bölümünü oluşturan engelli vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltmek, bu yönde sağlıklı çalışmalar yapmak ve kalıcı çözümler üreterek bu konuya katkı sunmak, toplum olarak hepimizin sorumluluğudur.

Toplumsal hayat içerisinde, engellilerin hayatın her alanında kimseye muhtaç olmadan hayatlarını sürdürebilmeleri ise temel bir insan hakkıdır.

 İnsanların engelli olmaları çeşitli faktörlere bağlı olarak ortaya çıkan bir sonuç olup, engelli kardeşlerimizin hayatlarını normal bir şekilde sürdürmeleri, ancak toplumsal duyarlığın oluşturulmasıyla mümkündür. 

              Engelli bireylerin farklı özelliklerinin olması, onların eksik ya da kusurlu olarak kabul edilmesini ve sosyal hayattan soyutlanmış olmasını gerektirmemektir. Toplumun tüm bireylerine ve kurumlarına düşen görev bu vatandaşlarımızın önüne gerekli fırsatları koymak ve bu süreçteki işleyişte onlara destek ve çalışmalarına ortak olmaktır.

                Bu duygu ve düşünceler ile her sağlıklı insanında bir engelli adayı olduğu bilinciyle, 3 Aralık Dünya Engelliler günü vesilesiyle tüm engelli vatandaşlrımızın aileleri ve sevdikleriyle birlikte mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir ömür geçirmesini diliyoruz.

                

                

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Mersin Silifke A. Necati Hancıoğlu İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)