25 Mayıs Etik Günü

 

Sevgili öğrenciler!

              Bugün, bize insan olmamızın şuurunu anlatan en önemli günlerden biri olan Etik Günüdür. Etik, bir kimsenin davranışlarını temel alan ahlak ilkelerinin tümüdür. Bu davranışları bir görev sayarsak beş ana temelde ele alabiliriz:

              1 – İnsanın Allah'a karşı görevleri

              2 -  İnsanın kendine karşı görevleri

              3 -  İnsanın ailesine karşı görevleri

              4 -  İnsanın ülkesi ve milletine karşı görevleri

              5 -  İnsanın bütün insanlara karşı görevleridir.

              Sevgili öğrenciler!

              İnsanın Allah'a, kendine ve ailesine karşı görevleri iç meselesidir. Bu görevler kendini ve ailesini ilgilendirir. Ancak, vatanına, milletine ve diğer insanlara karşı olan görevleri tüm toplumu ilgilendirir.

               Son yıllarda birçok iyi özelliğimizi kaybetmekteyiz. Önceleri insanlar devletine, milletine, komşularına, arkadaşlarına sonsuz güven duyarlardı. Günümüzde bu güven kalmadı. İnsanlar, hep kendilerini düşünmeye başladılar. Yalnızlığı tercih ediyorlar. Gün güne birbirinden uzaklaşıyorlar. Oysa misafirperverlik, iyilikseverlik, yardımseverlik, hoşgörü, sevecenlik, vatanseverlik gibi çok güzel değerlerimiz vardı. Şimdi onların yerini kıskançlık, çekememezlik, kayırmacılık, bencillik gibi hiçe hoş olmayan davranışlar aldı.

                Toplum, etik değerlerden uzaklaşıp ahlaki çöküntüler başlayınca suç oranı hızla arttı. Bunların başında hırsızlık, soygun, haksızlıklar gelmektedir. Eğitim anlayışımızı yeniden sorgulamamız gerekiyor.

                 Sevgili öğrenciler!

                 Bilgi edinme işine öğretim diyoruz. Hani sizlere diyoruz ya!  "Yalan söylemeyin, küfür etmeyin, kavga yapmayın, arkadaşlarınızla iyi geçinin, büyüklerinize saygılı olun, küçüklerinizi koruyun, zamanınızı boşa geçirmeyin, vatanınızı ve milletinizi sevin, insanlığa yararlı olun işte, bütün bunları yerine getiriyorsak iyi bir eğitim almışız demektir. Ben sizlere güveniyorum. Sizler, kendinizi çok iyi yetiştirerek, ahlaki çöküntülere uğramayıp, etik değerlerinizi her zaman koruyacaksınız. Unutmayın ki, bu milletin ve ülkenin geleceği sizlersiniz. Bu zorlu yolda sizlere başarılar diliyorum.


Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Aydın Nazilli Şehit Sümer Deniz Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)