23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun

          Bu gün TBMM'nin açılışının 100. yıl dönümü.

 

 

          23 Nisan 1920, Büylük Millet Meclisinin açıldığı, Türk milletinin iradesini temsil edildiği, egemenliğini ilân ettiği tarihtir. Bu tarihten dört yıl sonra ise Atatürk, 23 Nisan 1924'te '23 Nisan' gününün bayram olarak kutlanmasına karar vermiştir. 23 Nisan 1929'da ise yine Atatürk, bayramı çocuklara çocuk bayramı olarak armağan etmiştir. Bu bayram dünyada çocuklara armağan edilen tek bayramdır.

          Büyük Önder Mustafa Kemal  Atatürk'ün düşüncesinde ülkemizin çocukları, milletin geleceğidir. Bu geleceğimize Türk tarihimizin gurur dolu sayfalarının öğretilmesi, Yeni Türk Devleti'nin onlara emanet edileceğinin ve Cumhuriyetin bekçilerinin onlar olacağının kavratılması ve bu bilinçle yetişmesi için 23 Nisanlar, önemli birer vesiledir.

          TBBB'inin açılışının 100. yılı, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bütün çocuklarımıza, milletimize kutlu olsun.

          Bayram nedeni ile ilimizde birçok etkinlik yapılmaktadır. Bu etkinliklerden bazıları aşağıdaki gibi olacaktır. Etkinlikere okulumuz olarak da destek verip 100. yıl çoşkusunu evlerimizde hep beraber yaşıyacağız. Etkinlikler;

- Evimizin bir köşesini ve balkonumuzu Atatürk resimleri, Türk Bayrakları ve kendi yaptığımız resimlerle süslüyerek en güzel kıyafetlerimizi giyip resimler, videolar çekiyoruz.

- Saata 10.00 da evimizde Elma Şekeri yapıyoruz. Elma şekeri yapımı videosu için tıklayınız... (Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü YouTube Kanalı)

- Saat 10.30 dan sonra okuluuzdan 23 Nisan şarkıları çalıyoruz,

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Gaziantep Şahinbey Nurel Enver Taner Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)