23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

"...İnsan vatanını sever. Çünkü, Allah'ın insanlara bahşettiği şeylerin en azizi olan hayat, vatan havasını teneffüsle başlar. İnsan vatanını sever. Çünkü, göz dünyaya ilk baktığı zaman vatan toprağını görür. İnsan vatanını sever. Çünkü, vücudumuzun mayası vatan toprağıdır. İnsan vatanını sever. Çünkü, varlık sebebi olan atalarının sakin mezarlığı ve çocuklarının meydana geleceği yer, vatandır..."Namık Kemal

Türk Milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı ve Türk halkının egemenliğini  ilan ettiği tarih olan 23 Nisan 1920'nin 100.yıldönümü cumhuriyet tarihinde ilk defa evlerden kutlandı.

Tokat Gazi Osman Paşa Ortaokulu öğrencileri de öğretmenleri ve idarecileriyle birlikte vatan sevgisini çok renkli, anlamlı ve güzel etkinliklerle ortaya koydular.  100. yıl coşkusunu en derinden yaşadılar ve  yaşattılar.

Tüm dünyayı saran salgın hastalık nedeniyle bayram coşkusunu bu yıl evlerinde yaşayan çocuklar, evlerinin dört bir yanını günler öncesinden Atatürk resimleri, Türk bayrakları, balon ve süslemelerle donatarak şiiirlerini okudular, enstrümanlarını çaldılar, marşlarını-şarkılarını söylediler. Duygu ve düşüncelerini , sevinçlerini paylaştılar; mesajlarını ilettiler. Üstelik bu coşku e-twinning   projesiyle pek çok ülkenin öğrencisiyle paylaşıldı.

Okul müdürümüz İsa Çabuk  ve müdür yardımcımız Deniz Koç, 23 Nisan doğumlu öğrencilerimizi evlerinde ziyaret ederek hem doğum günlerini hem de bayramlarını kutladılar.

Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Tokat Merkez Gaziosmanpaşa Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)