22 - 28 Şubat 2021 Vergi Haftası

Sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması, toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının arttırılması amacıyla 1990 yılından itibaren her yıl Şubat ayının son haftası Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından çeşitli tanıtım ve bilgilendirme faaliyetleri yürütülmektedir ve "Vergi Haftası" çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır.

22-28 ŞUBAT 2021 TARİHLERİ ARASINDA Kİ VERGİ HAFTASI BOYUNCA YAPILACAK ETKİNLİKLER

Yürütülen çalışmalar kapsamında her yıl şubatın son haftasında kutlanan Vergi Haftası'yla, vergi bilincinin çocuklarda ve genç nesillerde geliştirilmesi, mükelleflerin vergiye gönüllü uyumunun artırılması ve kayıt dışı ekonomiyle mücadele bilincinin oluşturulması hedefleniyor.

"Dünden Bugüne Vergilerimizle Güçlüyüz" sloganıyla hazırlanan afişler, kamu şehir içi toplu ulaşım araçları gibi mükelleflerin göreceği noktalara asılacak. Afişler, kamu kurumları, meslek odaları, üniversiteler ve diğer kurumların Outdoor TV ekranlarında da yayınlanacak.

Vergide farkındalığın artırılması ve verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi amacıyla kısa mesaj gönderilecek.

Yeni işe başlayan mükelleflerin hak ve yükümlülükleri, genç girişimciler ve "e-Dönüşüm" konularında dijital platformlar üzerinden bilgilendirme yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Bilişim Ağı'nda ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için hazırlanan eğitim CD'leri yer alacak. Bakanlık sosyal medya hesaplarından da haftaya yönelik paylaşımlarda bulunacak.

Hafta süresince oynanan Süper Lig ve TFF 1. Lig futbol müsabakalarında tribünlerde"Geleceğin Garantisi Vergilerinizdir, Vergi Haftası Kutlu Olsun" yazısı yer alacak.

Ulusal televizyon kanalları ve dizi yapımcılarıyla, izlenme oranları yüksek olan televizyon dizilerinde vergi ile ilgili konuların işlenmesine yönelik görüşmelere devam edilecek.

PTT ile yapılan iş birliği çerçevesinde, vergi haftası süresince PTT tarafından "Vergi Güçtür" sloganlı flam uygulaması yapılacak.

Kızılay iş birliği ile Kovid-19 şartları da dikkate alınarak kan bağışı kampanyası düzenlenecek.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kahramanmaraş Onikişubat Mado Kadriye Kanbur İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)