2022 - 2023 Eğitim Öğretim Yılı Usta Öretici Başvuruları Başlamıştır

2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI USTA ÖĞRETİCİ BAŞVURULARI BAŞLAMIŞTIR.

TC

SARAY KAYMAKAMLIĞI

Saray Halk  Eğitimi Merkezi Müdürlüğü

 

 

Halk Eğitimi Merkezi  2022/2023 Eğitim Öğretim Yılında açılacak kurs programlarında görevlendirilmek üzere Ders Ücreti Karşılığı /Ücretli Usta Öğretici talepleri alınacaktır. Başvurular aşağıdaki takvim doğrultusunda Başvurular Halk Eğitimi Merkezine EK-2 Başvuru Formu ve istenen belgelerle birlikte yapılacaktır.

 

 

BAŞVURU TAKVİMİ

 

 

Duyurunun internet sitesi ve panodan ilanı

 

25 Temmuz  2022

 Başvuruların Alınması

  1-31 Ağustos 2022

 Başvuruların komisyon tarafından değerlendirilmesi ve nihai olmayan listenin ilanı

3 Eylül 2022

Sonuçlara İtiraz

06 Eylül -08 Eylül 2022

İtirazların Sonuçlandırılması

10 Eylül  2022

Nihai listenin makam onayına gönderilmesi

13 Eylül 2022

 Makam onayından sonra nihai listenin yayınlanması

15 Eylül 2022

GÖREVLENDİRME

19 EYLÜL 2022

 

Başvuralar  e-yaygin.meb.gov.tr  adresinden E-devlet şifresi ile giriş yapılarak sistem üzerinden yapılacaktır. Birden fazla alanda başvuru yapmak isteyenler her alan için ayrı ayrı başvuru yapacaklardır. Başvuru onayı Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce yapılacak olup, Ek-2 Usta Öğretici Başvuru Değerlendirme Formuna esas belgelerin aslı onay aşamasında SARAY  Halk Eğitimi Merkezine ibraz edilecektir.

USTA ÖĞRETİCİ BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLAYINIZ  file:///C:/Users/ERKAN%20B%C4%B0LG%C4%B0SAYAR/Desktop/02132824_USTA_OYRETYCY_BAYVURU_FORMU_2021.xlsx

 

 

BAŞVURUDA İSTENECEK EVRAKLAR

1-Diploma fotokopisi veya usta öğreticilik belgesi  (Aslı ile birlikte getirilecektir. Halk Eğitim Merkezimizde Aslı gibidir yapılacak)

           *Eğitim Fakültesi Mezunları Eğitim Fakültesi diploması varsa antrenörlük belgelerini ekleyeceklerdir.

           * Eğitim Fakültesi dışında kalan fakülte mezunları formasyon belgesini, formasyon belgesi yoksa oryantasyon belgesini eklemek zorundadır. Ayrıca var ise antrenörlük belgelerini ekleyeceklerdir.

           * 2 yıllık Meslek Yüksek okulu ön lisans mezunları diploma ve oryantasyon belgesini eklemek zorundadır. Var ise antrenörlük belgelerini ekleyeceklerdir.

          * İmam Hatip Lisesi ve  Meslek lisesi mezunları meslek lisesi diplomaları ile birlikte oryantasyon belgesini eklemek zorundadır var ise antrenörlük belgelerini ekleyeceklerdir.

          * Usta öğreticiler usta öğreticilik belgesi ile ustalık alanını gösteren ustalık belgesi ve oryantasyon belgesini eklemek zorundadır. 

          * Antrenörlük belgesi ile kurs açmayı planlayan eğiticiler antrenörlük belgesi,oryantasyon belgesi ve diploma eklemek zorundadır.

2-Güncel Sigorta dökümü (SGK'dan alınacak olup SGK dökümünün en son sayfasında işyeri kodunun hangi halk eğitim merkezine ait olduğu SGK tarafından belirtilecektir. Hizmet süresi hesaplanırken sadece halk eğitimde çalıştığı süreler hesaplanacaktır. Diğer kamu ve özel kuruluşlarda hizmet süresi puanlamada değerlendirmeye alınmamaktadır.Daha önce halk eğitim merkezlerinde çalışmayan eğiticilerin bu belgeyi almasına gerek yoktur.)

3-Nüfus cüzdanı fotokopisi

4- 1 Adet Fotoğraf

5-Evli  ve eşi  ÇALIŞMAYANLAR İÇİN aile durum bildirimi doldurulacak , Eş'inin Ağustos 2020 itibariyle güncel SGK dökümü ve nüfus kayıt örneği eklenecektir.( Eşi herhangi bir kamu veya özel kurumda SGK lı olanlar bu maddeyi dikkate almayacaktır. Bu formu doldurmak zorunlu değildir. Bu form dolduranlar bununla  birlikte  eşinin ağustos 2020 itibariyle güncel SGK dökümünü de  eklemek zorunludur.İsteğe bağlı olup her eğitim öğretim yılı başında tekrar alınır.)

6-Sabıka kaydı (e devletten  alınabilir)

7-Askerlik Durum Belgesi   (e devletten alınabilir.Askerlik görevini yapmayan eğiticilerin en az 31.07.2021 tarihine kadar tecilli olduğunu belgelendirmeleri gerekmektedir. Aksi durumda başvuru kabul edilmeyecektir.)

8-Çalışılabilir sağlık raporu  (sağlık ocağından alınabilir)

9-Ziraat bankası Van Merkez şubesinde açılacak hesap ( iban numarası makbuz ile getirilecek .Kesinlikle kalem ile kağıda yazılmayacaktır.)9

10-Ek-2 Formu  ( Bu formda beyan edilen bilgiler resmi evrak ile sunulmak zorundadır. Eğiticiler daha önce yaptıkları hizmetleri SGK dan getirecekleri evrak ile ispatlamak ile yükümlüdürler)

11-Başvuru Formu ve Dilekçe (Eğiticilik yapmak istediği alanı belirtir dilekçe ve iletişim bilgisini belirtir başvuru formu)

12-Kurum Tercih Formu( en fazla 1 kurum tercih edilecek puan üstünlüğü ve tercihler dikkate alınarak kurumlara görevlendirme yapılacaktır.  tercihin dışında tercihler dışında görev istekleri de dikkate alınarak kurumlara görevlendirme yapılacaktır. Görev verildiği halde görevine başlamayanlara 1 yıl süre ile SARAY Halk Eğitimi Merkezinde görev verilmeyecektir.)

13-İcazetname ile başvuru yapacaklar için ( Dışarıdan getirilen evrakalar icazetname olarak kabul edilmeyecektir. İcazetname SARAY Halk eğitimi Merkezi Müdürü başkanlığında, müdür yardımcısı ve çevrece ustalığı bilinen bir kişi tarafından komisyon onayı ile ancak verilebilecektir.)

 

 DEĞERLENDİRME İŞLEMLERİ:   Değerlendirme İşlemi İlçe Şube Müdürü başkanlığında, Halk Eğitim merkezi ve bir okul müdürü komisyonu tarafından yapılmakta olup, Kaymakamlık olurundan sonra göreve başlatma işlemleri yapılmaktadır.

DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

1-   E -Yaygın Sistemi üzerinden başvuru yapılırken Belgelerin ASILLARI taratılmalıdır. Fotokopileri kabul edilmemektedir. Evrakların ASILLARI sisteme yüklenmelidir.

2-  E -Yaygın Sistemi üzerinden başvuru yaptıktan sonra, başvuru evraklarının asıllarıyla birlikte fotokopilerini yukarıdaki belgelerden oluşturulacak dosya ile birlikte ONAY için getirmelisiniz. Başvuru yapan kişi ONAY için ŞAHSEN kurumumuza gelmelidir.

3-  E- Yaygın Sistemi üzerinden başvuru yapmadan Halk Eğitimi Merkezine gelmemeniz yararınıza olacaktır. Kurumumuzda başvuru işlemi yapılamamaktadır. Yalnız ONAYLAMA işlemi yapılmaktadır. 

4-  Eğitici olarak görev almak istediğiniz kursların seçiminde, eğitim durumunuza uygun bir şekilde tercih yapınız. Konuyla ilgili Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Yöneticileri yönlendirme yapamamaktadır. Açılacak kurslar tamamen kursiyer başvurusuna göre açılmaktadır.Hangi kursların talep edileceği bilgisi elimizde mevcut değildir.

5-  Usta Öğretici Oryantasyon Belgesini taradıktan sonra "Diğer Belgeler Bölümünden" e yaygın sistemine yükleyiniz.

6-  Detaylı SGK Hizmet Döküm Belgesi İşyeri Unvan Listesi İle birlikte Sosyal Güvenlik Kurumu/SGK Tescil ve "Hizmet Dökümü Belgesi Barkodlu Belge Oluşturularak" e devlet üzerinden alınmalıdır.

7-  E -Yaygın Sistemi üzerinden başvuru yapılırken "İş Durumu" (MEB Personeli-Usta Öğretici- Kamu Personeli- Emekli) size uygun olanının seçiniz.

 NOT: Eksik bilgi ve belge ile yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır. Başvuru evrakları hazırlanırken bu hususun göz önünde bulundurulması gerekmektedir.

Not:Yukarıdaki belgeler telli mavi dosya içerisinde Halk Eğitim Merkezimize teslim edilecektir.

 

 

HAYATBOYU ÖĞRENME YÖNETMENLİĞİ İLGİLİ MADDELERİ

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM

Usta Öğreticilerin Görevlendirilmesi, Görev ve Sorumlulukları

 

Ders ücreti karşılığı görevlendirme

MADDE 26 – (1) Kurs açılacak alanda, kurumda ve kurumun bulunduğu eğitim bölgesinde yeterli sayıda öğretmen ve kadrolu usta öğretici bulunmaması durumunda ihtiyaç, ders ücreti karşılığı görev yapacak istekliler arasından karşılanır.

     (2)  İhtiyaç hâlinde ders ücreti karşılığı görevlendirmeler, resmî kurumlardan veya ilan yoluyla yapılır.

     (3)  Ders ücreti karşılığı görevlendirmeler, aşağıda belirtilen öncelik sırasına göre yapılır:

a)  Örgün eğitim ve hayat boyu öğrenme kurumlarındaki öğretmenler ve kadrolu usta öğreticiler.

b)  Emekli öğretmenler.

c)  Yükseköğretim kurumlarında görevli öğretim üyesi ile öğretim görevlileri.

ç) Resmî kurumlarda çalışanlardan ihtiyaç duyulan alanda lisans mezunu kişiler.

(4)   Üçüncü fıkrada sayılanlardan görevlendirme yapılamaması durumunda ilan yoluyla ücretli usta öğretici görevlendirmesi yapılır.

     (5)  İlan yoluyla ücretli usta öğretici görevlendirmesinde aranacak şartlar şunlardır:

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Van Saray Halk Eğitimi Merkezi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)