2022 - 2023 Eğitim Öğretim Yılı Usta Öğretici Başvuruları

2022/2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI USTA ÖĞRETİCİ MÜRACAATLARI;

01 AĞUSTOS 2022 İLE 31 AĞUSTOS 2022 TARİHLERİ ARASINDA YAPILACAKTIR.

 

İLAN

T.C.

BANDIRMA KAYMAKAMLIĞI

Bandırma İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü

Bandırma Halk Eğitimi Merkezi

 

Bandırma Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce 2022 - 2023 eğitim ve öğretim yılında açılacak kurs programlarında görevlendirilmek üzere ücretli usta öğretici talepleri alınacaktır. Başvuru işlemleri 01 Ağustos 2022 ile 31 Ağustos 2022 tarihleri arasında, "e-Yaygın sistemi-Başvurular / Usta Öğretici Başvurusu" ekranı üzerinden yapılacaktır. Birden fazla alanda başvuru yapmak isteyenler her alan için ayrı ayrı başvuru yapacaklardır. Online Başvurunun tamamlanmasından sonra kurum yetkilileri onay işlemini yapacaktır. Kurum başvuru onayından sonra görev verilmesi halinde Ek-2 Usta Öğretici Başvuru Değerlendirme Formuna esas evrakların asılları ve fotokopileri ile birlikte Bandırma Halk Eğitimi Merkezine Müdürlüğüne ibraz edilecektir.  

 

 

 

 "ÖNEMLİ HUSUSLAR"

1-Başvurular " E-YAYGIN Sistemi/Başvurular ve Usta Öğretici Başvuruları" ekranı üzerinden yapılacaktır.  

2-Başvuruların "ONAY İŞLEMİ" kurum yetkilileri tarafından; Başvurular/Usta Öğretici Başvuru Onay modülü üzerinden yapılacaktır.  

3-Başvuruların onaylanması için istenilen evrak, belge ve bilgilerin eksiksiz bir şekilde "E-YAYGIN" sistemine yüklenilmesi gerekmektedir. (pdf veya jpg formatında olması gerekmektedir.)  

4-Eğitmenler, "E-YAYGIN" sistemine T.C. kimlik numaraları ve E-DEVLET şifreleri ile giriş yapabileceklerdir.  

5-E-YAYGIN sistemine belgelerin yüklenmesi başvuruyu yapacak eğiticinin sorumluluğundadır. Belgelerinin tamamını yüklemeyenler için değerlendirmede başvuru reddedilir, eksik veya hatalı yükleyen eğiticilerin başvurularında puan kaybı gerçekleşir.

6-Kurumumuza Usta Öğreticilik başvurusunda bulunan eğitmenlerin; başvuru durumlarını (ONAYLANDI/REDDEDİLDİ)  "E -YAYGIN" sistemi üzerinden kontrol etmeleri gerekmektedir.  

7- "İş Deneyimi Bilgileri" bölümüne Barkodlu ya da Karekodlu SGK hizmet döküm çizelgesinde yer alan bilgilere göre çalışılan süreler Yıl Yıl olacak şekilde işlenmelidir. (Başvurusu yapılacak kursların alanında çalışılmış olan süreler dikkate alınacaktır.)  

8- Başvuru yapılan alanda açılabilecek kursla ilgili Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğümüzün WEB Sitesinden  ( https://e-yaygin.meb.gov.tr/pagePrograms.aspx ) indirilecek kurs modül programı (özellikle programın "Eğitimcilerin Nitelikleri" ile ilgili bölüm) incelendikten sonra usta öğretici başvurusu yapılacaktır. Kurs verebileceğinizi belirttiğiniz alan ile ilgili bir okuldan mezun değilseniz mutlaka ustalık / mesleki yeterlik belgesi vb. istenmektedir.  

9-MEB Personeli, Usta Öğretici, Kamu Personeli ve Emekli olan başvuru sahiplerinin tümü bu işlemleri yapacaklardır.  

10- Kurumumuzca E-YAYGIN üzerinden planlanan kurslarda eğiticilerin eklenmesi bu sistem üzerinden yapılacağından, e-yaygın sistemini kullanmak mecburidir.  

11-E-Yaygın sisteminden yapılan başvurularda son tarih 31 Ağustos Çarşamba günüdür. Bu tarihten sonra yapılacak başvurular veya yanlış başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.  

12-E-yaygın üzerinden yapılan başvurular, görev verildiğinde eğitici tarafından kurumumuza getirilmesi gereken evraklar asılları ile karşılaştırıldığında eksiklik veya yanlış bilgi olması halinde geçersiz sayılacaktır.  

13-Usta öğretici görevlendirmeleri, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü başkanlığında kurulacak komisyon tarafından usta öğretici değerlendirmeleri "Ek-2"  formunda oluşan puanlara göre ve puan üstünlüğüne göre yapılacaktır. Onaylanan sıra listesi en geç 15 Eylül 2021 günü https://bandirmahem.meb.k12.tr internet adresimiz üzerinden yayınlanacaktır.  

14-Başvurular; Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün ilgili yönerge ve genelgeleri doğrultusunda değerlendirilerek, sıralama yapılacaktır. Bu sıralama dikkate alınarak kurslarımız; ihtiyaca, kursiyer sayısına ve şartlara göre başlayacaktır.  

15-Daha önce görev yapmış olan öğretmen, kamu görevlisi ve usta öğreticilerimizin de başvurularını yenilemeleri gerekmektedir.  

16- Oryantasyon eğitimi belgesi olmayanlar başvuru esnasında belirtmeleri gerekmektedir. (Oryantasyon eğitimi olmayanlara yönelik açılacak oryantasyon eğitimine kayıtları yapılacaktır.)  

17- Başvurularda hizmet yılı olarak-SGK  da geçen gün hesabında Alanında hizmet iş deneyimi hesabında, kamu kurum ve kuruluşları ile Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel kurumlardaki eğitici olarak çalıştığı süre ( 360 güne 1 puan ) hesaba katılacaktır.  

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

(Görevlendirme esnasında asılları ile birlikte getirilecektir)

1-Ek-2 Usta Öğretici Başvuru Formu ( İndirmek için tıklayınız.)

     2-  1 Ad. Vesikalık Fotoğraf / Kimlik Fotokopisi

     3-Öğrenim Belgesi Fotokopisi (En  Son Mezun Olunan Okulun diploma fotokopisi (Aslını da getiriniz)  )

4-Antrenörlük ( Vizeleri alınmış) / Usta Öğreticilik Belgesi / Mesleki Yeterlilik Belgesi )

5-Usta Öğretici Oryantasyon Belgesi ( Belgeniz yok ise Halk Eğitimi Merkezimize başvuru yapınız.)

     -( Eğitim Fakültesi Mezunu Ve Formasyon Eğitimi Alanlardan İstenilmemektedir.)

     6-SGK Hizmet Dökümü/(4-A/BARKODLU veya KAREKODLU  / E-Devlet'ten Alınabiliyor)

     7-Erkek çalışanlar için askerlikle ilişkisinin olmadığına dair belge (E-Devlet'ten Alınabiliyor)

     8-Adli Sicil Kaydı-(Yakın Tarihli-E-Devlet'ten Alınabiliyor)

     9- İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı Sertifikası (Belgeniz yok ise Halk Eğitimi Merkezimize başvuru yapınız.)

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Balıkesir Bandırma Bandırma Halk Eğitimi Merkezi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)