2021 Lgs Sınavında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

6 Haziran 2021 Pazar Günü yapılacak olan 8.Sınıflar LGS Merkezi Sınav ile ilgili sevgili öğrencilerimizin dikkat etmeleri gereken hususlar;

SINAV TARİHİ VE SAATLERİ

6 Haziran 2021 Pazar günü tüm sınav merkezlerinde 1. oturum saat 09.30 ve 2. oturum 11.30'da başlayacaktır. İki oturum arasında 45 dakikalık mola verilecektir.

Birinci oturum, 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve süresi 75 dakika; ikinci oturum ise 40 soruluk sayısal alandan oluşacak ve süresi 80 dakika olacaktır.

SINAVA GİRİŞ

Kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için öğrenciler, birinci oturum için en geç saat 09.00 ve ikinci oturum için en geç 11.10'da sınava gireceği binada salonlara alınmak üzere hazır bulunacaktır.

SINAVA GELİRKEN

Sınav giriş belgesi sınava gireceğiniz okulda sıranızın üstünde hazır bulundurulacak. Bu belge için okula gelmenize gerek kalmayacak.

Sınavda kullanılacak kalem, silgi, kalemtıraş gibi gereçler öğrenci tarafından temin edilecek ve etiketi sökülmüş olarak yanlarında su bulundurabilecektir.

Öğrenciler, geçerli kimlik belgesi (T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı veya T.C. kimlik kartı veya geçerlilik süresi devam eden pasaportunu yanında bulunduracak.

Geçerli kimlik belgesi yanında olmayan öğrenciler sınava alınmayacaktır. Nüfus cüzdanı ya da T.C. kimlik kartında fotoğraf bulunması şartı aranmayacaktır.

Nüfus müdürlükleri tarafından verilen fotoğraflı, imzalı-mühürlü/barkodlu karekodlu geçici kimlik belgesi/T.C. kimlik kartı talep belgesi ile sınava alınabileceklerdir.

Öğrenciler, sınav salonlarına alınırken üzerlerinde kullanımı doktor raporu ile belirlenen hasta veya engellilere ait cihazlar (işitme cihazı, insülin pompası, şeker ölçüm cihazı ve benzeri) hariç, çanta, cüzdan, cep telefonu, saat ve benzeri iletişim araçları ile depolama kayıt ve veri aktarma cihazları, kablosuz iletişim sağlayan cihazlar ve kulaklık, kolye, küpe, bilezik, yüzük, broş ve benzeri eşyalar ile her türlü elektronik ve/veya mekanik cihazlar, databank sözlük, hesap makinesi, kâğıt, kitap, defter, not vb. doküman, pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlar, delici ve kesici aletlerle sınav binasına alınmayacaktır.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Zonguldak Ereğli Kışla Mahmut Likoğlu Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)