2021 İstiklal Marşı Yılı Kaligrafi Yarışması

2021 yılının İstiklal Marşı Yılı olması münasebetiyle öğrencilerimizin ve Muğla il sınırları içerisinde yaşayan halkımızın bu konudaki farkındalıklarını arttırmak, kaligrafi alanına yönelik eserler verme konusunda desteklemek, kabiliyetlerini keşfetmek ve özgün eserler ortaya koymalarına imkân sağlamak amacıyla Müdürlüğümüze bağlı resmi ve özel okullarımızda öğrenim gören öğrencilerimize ve Muğla il sınırları içerisinde yaşayan halkımıza yönelik "Kaligrafi Yarışması"düzenlenmiştir.

 

GENEL ESASLAR:

 

  1. Yarışmaya katılım bireyseldir. İkametgâhı Muğla il sınırları içerisinde olan halkımız ve Müdürlüğümüze bağlı resmi ve özel okullarımızda öğrenim gören öğrencilerimiz katılabileceklerdir.

  2. İstiklal Marşı'mızın ilk iki kıtasından oluşan eser, Müdürlüğümüz "Emirbeyazıt Mahallesi, Dr. Baki Ünlü Caddesi No:12 İç Kapı No:1 Menteşe / MUĞLA"Sosyal ve Kültürel Faaliyetler Birimi"ne posta veya elden teslim edilecektir. 

  3. Posta ile gönderilen eserlerin kaybolmasından, zarar görmesinden ve gecikmesinden İl Milli Eğitim Müdürlüğü sorumlu değildir.

  4. Yarışmaya katılan yarışmacılar ekte yer alan "Eser Teslim Formunu"  doldurur ve fotoğraflı öğrenci belgesi, öğrenci değil ise e-Devlet üzerinden alınan ikametgâh belgesi ile birlikte üzerinde Ad-Soyad ve iletişim bilgilerinin yazılı olduğu zarfa eser ile birlikte koyarak İl Milli Eğitim Müdürlüğüne posta veya elden teslim edeceklerdir.

  5. Şartnamede belirtilen hususlara uygun olmayan eserler değerlendirilmeye alınmayacaktır.

  6. İstiklal Marşı'mızın ilk iki kıtasından oluşan eser, KALİGRAFİ yazım sanatı esaslarına göre değerlendirilecektir. Kaligrafi yazım sanatına uygun olmayan tertip ve teşrifat hataları olan, bariz imla hatası bulunan eserler değerlendirme dışı bırakılacaktır.

  7. Yarışmaya gönderilen eserlerin telifi ve kullanımı Muğla Milli Eğitim Müdürlüğüne ait olup hiçbir eser iade edilmeyecektir.

  8. İl Milli Eğitim Müdürlüğünce uygun görülen eserlerin yayımlanma hakkı Müdürlüğümüze ait olacaktır.

     

     ESERDE ARANAN ÖZELLİKLER:

 

  1. Kopya edilmiş, daha önce bir başka yerde yayımlanmış veya sergilenmiş olamaz.

  2. Eser için A3 beyaz kâğıt kullanılacak olup çerçevesiz kâğıt halinde, rulo yapılmaksızın gönderilecektir. Yazı alanı kâğıdın 2/3'ünü doldurmalıdır.

  3. Eser kare, dikdörtgen dikey, yatay, daire veya elips şeklinde yazılabilir.

  4. Yarışmacılar, eserlerinde istediği renkte mürekkep, kalem ve/veya divit kullanabilirler.

 

SEÇİCİ KURUL VE DEĞERLENDİRME

 

  1. Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Muğla Datça Kızlan Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)