2021 - 2022 Eğitim ve Öğretim Yılı Nisan - Mayıs Ayı Değerler Eğitimi, Bilim, Sanat, Spor, Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Alanı

2021-2022 Eğitim ve Öğretim Yılı Nisan-Mayıs Ayı Değerler Eğitimi, Bilim, Sanat, Spor, Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Alanı

KTS faaliyetleri kapsamında öğrencilerimizde milli, manevi değerlerin gelişimine katkı sunmak, şiir ve edebiyat alanında yazılan önemli şairleri tanımalarını sağlamak, edebiyat alanında iz bırakan şiir, kıta ve beyitleri okumaları, ezberlemeleri ve yorumlamalarını sağlamak üzere etkinlikler gerçekleştirdik.

Eserleriyle Türk Edebiyatı'nda iz bırakan Şair Orhan Seyfi Orhon öğrencilerimize anlatıldı. Duru bir Türkçe kullanarak ince ve içli duygularla şiirlerini kaleme alan Orhon'un eserleriyle öğrencilerimize edebiyat sevgisi aşılandı.

 

Türk Edebiyat Dünyası'nın önemli isimlerinden olan Sait Faik Abasıyanık'ın ölüm yıldönümü münasebetiyle 11 Mayıs Çarşamba günü öğrencilerle beraber bir saatlik okuma saati düzenlendi. Yazara ait "Semaver". "Tüneldeki Çocuk" ve "Kumpanya" gibi eserler aracılığıyla öğrencilere edebiyat sevgisi aşılandı.

Türkiye Cumhuriye'tinin ilk nefesi olan ve Anadolu uyanışının başlangıcı sayılan 19 Mayıs 1919 Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı okulumuzda da coşkuyla kutlandı. Esaretten Cumhuriyet'e uzanan bu kutlu yolculuk öğrencilerimize anlatılarak, onlarda tarih bilincin artırılmasına ve milli değerlere bağlılık duygusunun oluşmasına katkı sağlandı.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Afyonkarahisar Merkez Büyükkalecik İmam Hatip Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)