2021 - 2022 Eğitim Öğretim Yılı 5. Sınıf Kabul Sınavını Kazanan Öğrenci Velilerimizle Tanışma ve Bilgilendirme Toplantımız Gerçekleştirildi.

Öğrencimiz olma başarısını göstermiş olan sevgili çocuklarımızın değerli aileleri,

 Tanışma ve ön bilgilendirmeyi amaçladığınız bu ilk buluşmamıza hoş geldiniz.

 Korona virüs tehdidine maruz kaldığımız bu hassas günlerde geleceğimizin umudu çocuklarımız için özveride bulunarak, davetimize riayet edip bizleri onurlandırdığınız için teşekkür ederiz.

 Öncelikle proje okulu kimliğimizin ne anlama geldiği hususunda kısaca bilgi vermek isteriz; Proje okullarını, bakanlığımız bünyesindeki eğitim kuruluşlarının daha nitelikli hale getirilmesi için hedeflediği yöntemleri, proje bazında uygulayıp geliştirerek sistematiğe oturtulduğu seçilmiş kuruluşlar olarak özetleyebiliriz.

 Yaşıtları arasından ölçümlenen başarı baremini geçen çocuklarımız; kendi tercih ettiği eğitim tarzına uygun nitelikli eğitimi, niteliğe uygun olup özenle bir araya getirilmiş eğitim kadrolarından alma şansına da sahip olmaktalar.

Özel eğitimlerde bile sağlamakta zorlanılan kolej kalitesinde ve kısıtlı oranda tutulmuş sınıf mevcutları ile odaklanılmış eğitimin farkındalığını yaşayacaklarından kuşkunuz olmamalıdır. Kısaca değindiğim bu bileşenler; birey temelli eğitimin başarısındaki önemli katma değerler olarak karşımıza çıkıyor.Başarılı bir proje okulu olmanın temelinde yatan unsur hedeflenenleri ölçümleyebilme kalitesindedir. Şunu net olarak biliyoruz ki doğru hedeflerle olumsuz sonuç alınması mümkün değildir. Bizlerin sizlere de motivasyon olacak, öngörüler ve hedeflerimizden kısaca bahsedelim; Çocuklarımızın kariyerini küresel anlamda gelişmesinde en önemli unsur olarak gördüğümüz yabancı dil bilgisinin; mutlaka her öğrencimizde yaşam felsefesi olarak benimsenmesi ve kullanılabilecek alanların mümkün olarak genişletilerek amatör algıdan profesyonel düzeye taşınmasıdır.

Önemli hedeflerimizden biri de; Matematik temelli eğitim kalitesinin getirisini etkin kullanıp, bu konuda gerçekleştirilecek ulusal veya uluslararası etkinlikler, olimpiyatlar ve TÜBİTAK temelli yarışmalarda projelerimiz ile farkındalık sağlamaktır. Bu faaliyetlerle çocuklarımızda; ekip oyuncusu olmanın erdemi ile akademik özgüvenlerinin gelişmesini sağlamak olacaktır.

Bizlere düşen en önemli görev; çocuklarımızın kariyerlerini yukarılara taşıyacak özellikli akademik eğitimin yanında, kişisel karakterlerinin de olumlu olarak gelişmesini sağlayacak olan manevi olgunluğa da ulaşmış olmalarını sağlamaktır. Bunun için başta müfredatımız sonrasında yönetim kadromuz ve nihayetinde eğitim kadromuz elimizden gelen hassasiyeti tüm özverimiz ile göstermekteyiz.

Unutmamalıyız ki getirisi en kuvvetli yatırım, geleceğimize yani erdemli kültürlü ahlaklı ve akademik yeterliliğe sahip dünya insanı olarak yetişmiş çocuklarımıza yapacağımız katkılar olacaktır. Bu öneme istinaden siz değerli ailelerimizin de üzerine düşen sorumluluğu yerine getireceğinden hiç şüphemiz yoktur.

                                          Mehmet Salih YILDIZ

                                               Okul Müdürü

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İstanbul Kağıthane Hasbahçe Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)