2020 - 2021 Öğretim Yılı Ana Sınıfı ve 1. Sınıf Öğrenci Kayıtlarımız

 

Bu duyuru velilerimizi bilgilendirmek amacıyla hazırlanmış olup, kayıt işlemleri ile ilgili olarak BAKANLIĞIMIZIN duyuruları esas alınmalıdır. 

Bakanlığımızın konu ile ilgili güncel duyuruları web sayfamızda yayınlanacaktır.

 

1-2020-2021 eğitim-öğretim yılı okulumuzun ana sınıfı ve birinci sınıflarına öğrenci kayıtları; öncelikle çocuklarımızın MERNİS bilgileri esas alınarak, herhangi bir başvuru olmaksızın, adrese göre Bakanlığımız tarafından e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden yapılacaktır. Kontenjan bulunması halinde Okulumuza 1.sınıf ve anasınıfına kayıt için ön başvurular 1 TEMMUZ 2020 tarihinden itibaren alınacaktır.

 

2-Velilerimiz,Bakanlığımızın https://e-okul.meb.gov.tr/ internet adresinden, çocuklarının T.C. kimlik numaralarını yazarak, yerleştirildiği okulu ve okulun iletişim bilgilerini öğrenebileceklerdir.

 

3-Kayıt bölgemizdeki doğum tarihleri 2014 Ekim-Kasım-Aralık arasında bulunan (69-70-71 aylık) çocuklarımız için 1.sınıf zorunlu ancak veli isteği ile kaydını 1 yıl daha erteleyebileceklerdir. Doğum tarihleri 2015 Ocak-Şubat - Mart arasında bulunan (66-67-68 aylık) çocuklarımız kayıtları veli isteğine bağlı olup okulumuza geçici olarak yerleştirilecektir. Bu yaş grubundaki çocuğunu birinci sınıfa göndermek isteyen velilerimizin okulumuza yazılı istekte bulunmaları okula kesin kayıtları için yeterli olacaktır. Erteleme ve kayıt istek dilekçesini okulumuzdan alabileceklerdir.

 

4-Okulumuza nakil başvurularında nakil sebepleri aşağıdaki şekilde olacaktır:

a)     Adresi, kayıt bölgesi içerisinde olan öğrenci

b)    Her ikisi de çalışan velilerin iş yeri adresi okul kayıt bölgesi içerisinde

c)     Kardeşi okulumuz öğrencisi

d)    Okul çalışanının öğrencisi

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kayseri Melikgazi Erciyes İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)