2018 - 2019 Öğretim Yılı İçin İlkokul Ana Sınıfı Kayıt Yaşı Tablosu

2018-2019 ÖĞRETİM YILI İÇİN İLKOKUL ANA SINIFI KAYIT YAŞI TABLOSU

 Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği kapsamında Okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumlarında yeni kayıtlar, haziran ayının üçüncü haftasının ilk iş gününde başlar denilmektedir. 2018-2019 eğitim öğretim yılı ana sınıfı kayıtları ve ilkokul birinci sınıf için kayıtlarda 15.06.2017 tarihindebaşlayacaktır.

 

ANASINIFI KAYIT YAŞI

2018-2019 eğitim öğretim yılı anasınıfı kayıt yaşı, aylara göre okul öncesi kayıt tablosu ile ilkokul birinci sınıf kayıt tablosunu paylaşıyoruz. Öncelikle anaokulu ve uygulama sınıflarına kayıt olacak öğrencinin kaç aylık olması gerektiğini belirtelim. Anaokulu ve uygulama sınıflarına kayıt olacak çocuğun kayıtların yapıldığı yılın eylül ayı sonu itibarıyla 36 ayını tamamlayan ve 66 ayını doldurmayan çocukların kaydı yapılacaktır. 30 Eylül 2018 tarihi itibari ile 36 ayını bitiren çocuklar ile 66 ayını doldurmayan çocuklar anaokulu ve uygulama sınıflarına kayıt olabilirler. Anasınıflarına kayıt yaşı da kayıtların yapıldığı yılın eylül ayı sonu itibarıyla 48 ayını dolduran çocukla başlar ve 66 ayını doldurmayan çocukla sona erer. Bu normal durumda kayıt için gereken şartlardır.

 

 ÖNEMLİ: Örneğin bir anasınıfında 48-66 aylık çocuk sayısı yetersizse ve grup oluşturulamıyorsa 36-47 ay arası çocuklar da ana sınıfına kaydedilebilmektedir. Eğer okulda grup oluşturuluyorsa 36-47 aylık olan çocuklar anasınıfına kaydedilemez. Bu çocuklar anaokulu ve uygulama sınıflarına kayıt olacaklar. Bu yüzden bu hususönemlidir.

 

NOT:Gelişim       yönünden      ilkokula      hazır     olduğu     anlaşılan      60-66     ay     arası çocuklardan, velisinin yazılı isteği bulunanlar da ilkokul birinci sınıfakaydedilir.

  İLKOKUL BİRİNCİ SINIF KAYIT YAŞI

2018-2019 eğitim öğretim yılında 1.sınıfa gidebilecek öğrenciler kaç aylık  olacak ona bakalım. Çocuk eğer 66 aylık olmuşsa ilkokul birinci sınıfa kayıt hakkı kazanır. Ancak MEB Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği gereği 66, 67 ve 68 aylık olan çocukların velileri isterlerse bu çocuklar anasınıfına gidebilirler. Bunun için veliler okula yazılı talepte bulunacaklar. Ayrıca yukarıdaki notta belirttiğimiz gibi 60-66 ay arası olan ancak birinci sınıfa hazır olan çocuklarda velinin yazılı talebi doğrultusunda 1.sınıfa kaydedilebilir.  Bunun için öğretmen ve doktor görüşü önemlidir.

66, 67 ve 68 aylık olan çocukların velilerinin yazılı talebi üzerine anasınıfına kayıt edilebilir. Ancak 69, 70 ve 71 aylık olan çocukların anasınıfına kayıt edilmesi isteniyorsa bu çocuklar için sağlık raporu alınmalıdır. Sağlık raporunda ilkokula başlamaya hazır olmadıkları belirtilmelidir. Bu şekilde rapor alınırsa çocuk anasınıfına kayıt edilebilir.

 72 AY ZORUNLU KAYIT

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kayseri Kocasinan Sami Yangın Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)