2018 - 2019 Eğitim Öğretim Yılı Okul Öğrenci Meclis Başkanlığı Seçimi

Cumhuriyetimizin demokrasi ile güçlendirilmesi; öğrencilerimizde yerleşik bir demokrasi kültürünün oluşturulması, hoşgörü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi adına okul meclis başkanımızı seçtik, hayırlı olsun.

 

Cumhuriyetimizin demokrasi ile güçlendirilmesi; öğrencilerimizde yerleşik bir demokrasi kültürünün oluşturulması, hoşgörü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi kendi kültürünü özümsemiş, millî ve manevî değerlere bağlı, evrensel değerleri benimseyen nesillerin yetiştirilmesi; öğrencilere seçme, seçilme ve oy kullanma kültürünün kazandırılması; katılımcı olma, iletişim kurabilme, demokratik liderliği benimseyebilme ve kamuoyu oluşturabilme becerilerinin kazandırılması amacıyla Dersim Anadolu Lisesi olarak 2018-2019 eğitim-öğretim yılında okul demokrasi eğitimi ve okul meclis başkanlığı seçimini yaptık.

24.10.2018 tarihinde yapılan okul öğrenci meclis başkanlığı seçimine Özgür SÖNMEZ, Engincan ERGÜN, Sena SELEK, Ali TAKSİM adlı öğrencilerimiz müracaat etmişlerdir. Yapılan seçimlerde 278 öğrenci oy kullanmış 260 oy geçerli, 12 oy geçersiz sayılmış, 6 oy boş kullanılmıştır. Oy dağılımı şu şekilde gerçekleşmiştir.

 

Sıra

Adayın Adı Soyadı

Aldığı Oy

1

Sena SELEK

97

2

Özgür SÖNMEZ

71

3

Ali TAKSİM

56

4

Engincan ERGÜN

36

 

97 oyla en yüksek oyu alan Sena SELEK okul öğrenci meclis başkanlığına seçilmiştir. Seçim sonuçları okul sandık kurulu ve okul seçim kurulu ve müşahitler tarafından imza altına alınmıştır.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Tunceli Merkez Dersim Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)