2014 - 2015 Eğitim Öğretim Yılımız Hayırlı Olsun

DEĞERLİ CUMHURİYET ANADOLU LİSESİ AİLESİ;
            Başarmak amacıyla yürüdüğümüz hedef yolunda yaşanan o ilk heyecan, hiçbir şeye değişilmez. Başarılı olmak için bir hedef belirlemek ve o hedefe doğru emin adımlarla ilerlemek…   

          
    Karşılaşılan zorlukları göğüslerken ve önümüze çıkan engelleri birer birer aşarken yaşadığımız mutluluk, başarının anahtarı olsa gerek… İdealini gerçekleştirmek ve başarmak…

 

            Her yaptığımız işte başarılı olmanın en kestirme yolu eğitimden geçiyor hiç kuşkusuz. Eğitim, bireyde kişiliğin gelişmesine yardım ederek; onun gelecekteki yaşantısında başarılı, mutlu, milleti, vatanı ve devleti için yararlı bir insan olmasını sağlayacak bilgi, beceri ve davranışları kazandırma sürecidir.

 

            Büyük Önder Atatürk, eğitimi, milletin cehaletten kurtarılmasında, kişilerin mutlu ve başarılı olmasında Türk gençliğinin iyi yetiştirilmesinde, yeni Türk Devletinin milli davalarının, ideolojisinin bir bütün olarak anlaşılıp anlatılmasında, kuşaktan kuşağa iletilmesinde, Türk Milletinin top yekûn kalkınıp çağdaş medeniyet seviyesinin üstüne çıkmasında temel faaliyetleri kapsayan bir sistem olarak düşünmüştür. Bu yüzdendir ki eğitim toplumların hayatlarında vazgeçilmez bir unsurdur.

 

            Eğitimin bir başka vazgeçilmez yönü de, toplumlara ortak geçmiş ve ortak gelecek ülküsü kazandırmasıdır. Eğitimli toplumlar birlik ve beraberlik duygusunun, bütünlüğün ve hoşgörünün yaşandığı toplumlardır. Bizi birbirimize bağlayan kutsal değerlere ancak eğitim sayesinde sahip olabiliriz.

 

            Bizler, Kars Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğretmenleri olarak bu duygu ve düşüncelerin bilinciyle hareket ediyoruz. Gençlerimizi, Türk Milli Eğitiminin amaçları doğrultusunda kendisine, vatanına, milletine ve insanlığa faydalı, Atatürk İlke ve İnkılâplarına bağlı, ufku geniş, akılcı ve bilimsel düşünebilen ve bunu hayata geçirebilen gençler yetiştirmek, en büyük amacımız ve görevimizdir.

 

            Sevgili Gençler!

 

            Almış olduğunuz eğitimle güzel ülkemizin aydınlık yarınları olacaksınız. Sizlere emanet edilen bu cennet vatanı, çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkarmak için var gücünüzle çalışacağınıza ve başarıya ulaşacağınıza şüphe etmiyoruz. Ancak bu hayat bazen sizlere hep gülen yüzünü göstermeyecektir. Birçok zorlukla karşılaşacaksınız. Bu zorlukları aşmada sizlere aklınız, mantığınız ve almış olduğunuz bilimsel eğitim rehber olacaktır.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kars Merkez Cumhuriyet Anadolu Lisesi

Kaynak:https://cumhuriyet36.meb.k12.tr/icerikler/2014-2015-egitim-ogretim-yilimiz-hayirli-olsun_1428470.html
Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)