1/a Sınıfının Değişmeyen İklim Dönüşen İnsan Projesi

Okulumuz 1-A sınıfı öğretmeni Şener KARABİNA ve öğrencileri tarafından yürütülen ''Değişmeyen İklim Dönüşen insan'' eTwinning projesi devam etmektedir.

Küresel iklim değişikliği, yerkürenin uzun jeoloji tarihi boyunca yaşanan iklimin doğal değişkenliğine ek olarak insan faaliyetlerinin sonucunun neden olduğu bir değişikliktir.

Yerkürenin beklenenden daha fazla ısınmasını sağlayan ve ısı dengesini düzenleyen bu sürece doğal sera etkisi denmektedir. Atmosfer kompozisyonunda bulunan sera gazlarından yoğunluklarının artması iklim değişikliğine neden olur. İklim değişiklikleri sonucunda bütün canlılar olumsuz etkilenir. Dünyanın iklimi çok hızlı bir şekilde değişmeye devam ediyor, içinde bulunduğumuz bu olay bizlerin geçmişte ve şu an yapmaya devam ettiği yanlış davranışlardan dolayıdır.

Biz bu projemizle iklim değişikliği konusunda öğrencilerimizi, velilerimizi çevreye karşı duyarlı hale getirmeyi amaçlıyoruz. Proje sonunda öğrencilerin, velilerin ve yakın çevrelerinden itibaren iklim değişikliğine duyarlılığı artırılarak doğa ve tüketim konularında bilinçli olmalarının sağlanması beklenmektedir.

Şubat ayı etkinlikleri olan Su Elçileri Derneği Genel Başkanı Özgür AYDINCAK ile Öğretmen Söyleşi yaptılar suyun hayatımızdaki yeri, önemi hakkında bilgiler aldılar.  Öğrencilerine anlatmak üzere gerekli notlarını da alarak söyleşilerini tamamladılar.

Öğrencilerine de bu söyleşiyi yapmak üzere söz alarak söyleşiyi bitirdiler.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Zonguldak Ereğli İzmirlioğlu İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)