18 - 19 Eylül Hazır Bulunuşluk Sınavı

2021 İSTANBUL GENELİ HAZIRBULUNUŞLUK UYGULAMASI NEDİR?

 

Öğrenme yaşantılarının öğrencilerin düzeyine uygun olması, kalıcı ve etkin bir öğrenmenin sağlan- ması açısından zorunludur. Kalıcı ve etkin öğrenmenin sağlanması için ön koşul öğrenmelerin tespit edilmesi, 2023 Eğitim Vizyonu'nda da belirtildiği gibi süreç ve sonuç odaklı bütünleşik bir ölçme değerlendirme yaklaşımının oluşmasını sağlayacaktır.

Lise 9, 10, 11 ve 12. sınıflarda TDE ve Matematik; ayrıca 9 ve 10. sınıflarda Fizik, Kimya ve Biyoloji derslerinden 15'er sorudan oluşan Hazırbulunuşluk Uygulaması Eğitim Bilişim Ağı Platformu (EBA) üzerinden gerçekleştirilecektir.

Belirlenen tarihlerde çevrim içi uygulamaya katılmayan öğrenciler okul idaresi tarafından tespit edilecek. Daha sonra okul idaresi, "odmplatform.meb.gov.tr" adresinde yayımlanacak olan telafi uygulamalarını indirerek ilgili zümre öğretmenlerine ulaştıracaklardır. İlgili zümre öğretmenleri, 20 Eylül 2021 günü telafi uygulamalarını okullarda yüz yüze gerçekleştirecektir.

 

HAZIRBULUNUŞLUK UYGULAMASINI NEDEN YAPIYORUZ?

 

Eğitim-öğretim süreci için son derece önemli olan hazırbulunuşluk, öğrenim ve öğretim sisteminin önemli bir girdisidir. Eğitimde yeni bir davranış değişikliğinin meydana gelebilmesi, öğrencinin hazırbulunuşluk düzeyine bağlıdır. Bu nedenle öğrenci kazanacağı yeni davranış için gerekli olan ön koşul niteliğindeki bilişsel, duyuşsal ve devinişsel davranışlara sahip olmalıdır.

Hazırbulunuşluk Uygulaması ile eğitimde yenilikçi bakış açısının oluşturulması, eğitim sürecinin sağlıklı temellere oturtularak eksik öğrenmelerin tespit edilmesi ve önlemler alınarak öğrencilerin öz güvenlerinin arttırılması da amaçlanmaktadır.

Uygulama ile öğretmenlerin eğitim sürecini sağlıklı planlamalarını kolaylaştıracak veriler ve dönütler sağlanacaktır. Bu sayede öğrenmeler sağlamlaştırılacak ve öğrencinin hazırbulunuşluk seviyesi yeterli hâle getirilecektir.

 

HAZIRBULUNUŞLUK UYGULAMASI NASIL GERÇEKLEŞTİRİLECEKTİR?

• EBA platformuna önceden yüklenmiş olan Hazırbulunuşluk Uygulaması içeriklerine bulunduğunuz sınıf kademesine göre aşağıda verilen tablo doğrultusunda belirtilen saatlerde öğrencilerimiz giriş yaparak kendilerine tanımlanan sınavları olabilecekler. Belirlenen saatler dışında sistem kapalı olacaktır. Dolayısı ile bu saatleri öğrencilerimizin kaçırmaması gerekmemektedir. Her hangi bir nedenle sınav sırasında internet sorunu yaşayan öğrencimiz , sınav süresi içinde tekrar bağlanıp kaldığı yerden sınava devam edebilir. Sınav saati dışında giriş yapılamaz.

Tüm öğrencilerimiz sınava girmek zorundadır. Çevirim içi uygulamaya katılamayan öğrencilerimiz 20 Eylül 2021 Pazartesi günü telafi uygulamalarını okullarda yüz yüze gerçekleştireceklerdir.

 

 

 

 

2021 Hazırbulunuşluk

18 Eylül Cumartesi

C Grubu

Sınıf

Ders

Başlangıç

Bitiş

9

İstanbul Hazırbulunuşluk Uygulaması 9. Sınıf TDE

10.20

10.50

9

İstanbul Hazırbulunuşluk Uygulaması 9. Sınıf Matematik

11.00

11.30

10

İstanbul Hazırbulunuşluk Uygulaması 10. Sınıf TDE

11.50

12.20

10

İstanbul Hazırbulunuşluk Uygulaması 10. Sınıf Matematik

12.30

13.00

11

İstanbul Hazırbulunuşluk Uygulaması 11. Sınıf TDE

13.20

13.50

11

İstanbul Hazırbulunuşluk Uygulaması 11. Sınıf Matematik

14.00

14.40

12

İstanbul Hazırbulunuşluk Uygulaması 12. Sınıf TDE

15.20

15.50

12

İstanbul Hazırbulunuşluk Uygulaması 12. Sınıf Matematik / İleri Matematik*

16.00

16.30

 

*12. sınıflar için hangi şubelerde Matematik ve hangi şubelerde İleri Matematik çalışmasının uygulanacağına

 okul idaresi tarafından karar verilecektir.

 

 

 

 

 

Tablo 3: İlçe Gruplarına 9 ve 12. Sınıflar için Fen Bilimleri Uygulama Başlangıç ve Bitiş Saatleri 2021 Hazırbulunuşluk

19 Eylül Pazar

C Grubu

Sınıf

Ders

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İstanbul Üsküdar Çamlıca Kız Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)