15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Etkinliklerimiz

 

15 Temmuz menfur darbe girişimini geri püskürten kahramanlarımızın destanını ve kazandıkları zaferi gelecek nesillere anlatmak ve demokrasi adına verilen bu mücadeleyi ve şehitlerimizi unutturmamak amacıyla okulumuzda 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Haftası kapsamında çeşitli etkinlikler ve anma programı gerçekleştirilmiştir.

 

 

Okulumuzda gerçekleştirilen etkinliklerle 15 Temmuz milli irade, demokrasi bilinci ve birlik ruhu yaşatılmaya devam edilmiştir. Hafta boyunca 15 Temmuz milli irade fotoğraf sergisi okul giriş katında ziyaretçilere açılmış, okul kat ekranlarında 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ruhunu yansıtan söz ve resimler paylaşılmış, 15 Temmuz Demokrasi Zaferi panosu oluşturulmuş, okul şiir yazma tahtasında 15 Temmuz ruhunu yansıtan şiirler öğrencilerce yazılmıştır. Okulumuz spor salonunda düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma programında video gösterimi, slayt sunumu yapılmış, günün anlam önemini içeren şiirler okunmuş,  okulumuz Tarih dersi öğretmeni Üstüner SEZER’in “Türkiye’de Darbeler ve Demokrasi” konulu konuşması ile okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni İsa KİREN’in “Vatan Sevgisi ve Şehadet konulu konuşmasının ardından program şanlı tarihimizin tüm şehitlerinin ve gazilerinin rahmet ve minnetle anılmasıyla sona ermiştir.

 

"Vurulup tertemiz alnından uzanmış yatıyor… Bir hilâl uğruna Ya Rabb ne güneşler batıyor..." Bu millet demokrasi bilincini 15 Temmuz´da bütün dünyaya göstermiştir. 15 Temmuz gecesi milli iradeyi hiçe sayanlara cevabı “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir!” diyerek vermiştir.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Zonguldak Merkez Zonguldak Borsa İstanbul Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)