14 Kasım Dünya Diyabet Günü

Şeker hastalığı (diyabet) nedir, belirtileri nelerdir: Diyabet, vücudunuzda pankreas adlı salgı bezinin yeterli miktarda insülin hormonu üretmemesi ya da ürettiği insülin hormonunun etkili bir şekilde kullanılamaması durumunda gelişen ve ömür boyu süren bir hastalıktır.

https://okulsagligi.meb.gov.tr/

30 Dakikalık Çocuklarda Diyabet videosu ve dökümanlara bu inkten ulaşabilirsiniz

 

Diyabetli kişi, yediği besinlerden kana geçen şekeri yani glukozu kullanamaz ve kan şekeri yükselerek hiperglisemi denilen durum oluşur. Diyabetin ortaya çıkışı genelde ani ve dramatik olur. Diyabet hastalığının erken teşhisi için hekime başvurmayı gerektirecek belirtileri: Aşırı susama, sık idrara çıkma, yorgunluk, açıklanamayan kilo kaybı ve tekrarlayan enfeksiyonlar, sık görülen belirtilerdir, özellikle çocuklarda bu belirtiler çok kısa süre içinde (haftalar ya da aylar) ortaya çıkabilir.

Diyabet çok hızlı ve aşırı kilo kayıplarına (normal ya da fazla yemek tüketimine rağmen) ve hiç azalmayan yorgunluk hissine neden olabilir. Tüm bu sayılan semptomlardan bir kaçına sahipseniz doktorunuza başvurmanızda fayda var. Diyabetin vücutta kalıcı hasarlara sebep olmadan teşhis edilmesi çok önemlidir. Bu nedenle diyabet belirtileri, nedenleri ve tedavisi hakkında bilgi sahibi olunması hayati değere sahiptir.

Diyabet (şeker hastalığı) nedir?

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Yalova Merkez Yalova Abdülhamid Han Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)