12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı

        İstiklal Marşının 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisinde Milli Marş olarak kabul edilişinin 102. yıl dönümü dolayısıyla Reha Yurdakul Konferans Salonunda anma programı düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda Burhaniye Şehit Hasan Çoban Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Füruzan ŞAHAN günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Mehmet Akif Ersoy'un biyografisinin sinevizyon eşliğinde yayınlandığı etkinlik, İstiklal Marşı Oratoryosu "Yüreklerde Akif Dillerde Hürriyet" konulu etkinlikler ile Mehmet Akif Ersoy'un "Zulmü Akışlayamam" şiirinin okunması ile devam etti.

Milli Eğitim müdürlüğünce İlçemiz genelinde İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarışmasında dereceye giren öğrencilere tören programında ödüllendirildi. Birinci seçilen öğrenciler tören programında İstiklal Marşını okudu. Dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödüllerinin verilmesinin ardından program sona erdi.

Programa Kaymakamımız İlyas MEMİŞ, Garnizon Komutanı Piyade Albay İsmail İBİŞ, Belediye Başkanı Ali Kemal DEVECİLER, Cumhuriyet Başsavcısı Turgay Osman TAŞ, Birinci Ağır Ceza Reisi Erhan EMRE, Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Oğuzhan İLBAN, İlçe daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

Balıkesir Burhaniye Burhaniye Şehit Hasan Çoban Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)