12 - 18 Aralık Tutum,yatırım Vetürk Malları Haftası Kapsamında Farkındalık Kazandırma Etkinliklerimiz

 

          YERLİ MALI HAFTASI NASIL ORTAYA ÇIKTI?*

        I. Dünya Savaşı sonrası oluşan ekonomik darboğazın ardından yabancı ülkelere para akışının önünün kesilmesi ve toplumsal tutum bilincinin oluşması amaçlanmıştır. Bu amaçla Atatürk başkanlığında, 1923 yılında İzmir İktisat Kongresi toplandı. Bu kongrede yurdun bağımsızlığının korunması, yerli mallar üretilmesi ve kullanılması kararlaştırıldı. Dönemin başbakanı İsmet İnönü 12 Aralık 1929 tarihinde TBMM'de bir konuşma yaptı. Konuşmasında ulusal ekonomi, yerli malı ve tutumlu olma konularını anlattı. 1946 yılından itibaren Yerli Malı Haftası olarak kutlandı. 1983 yılında adı Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası olarak değiştirildi.

          12  Aralık tarihinden itibaren  tüm sınıflar tarafından kutlanan haftada tutum, yatırım ve Türk malları hakkında bilgiler verildi. Şiirler okundu, konuşmalar yapıldı, skeçler ve oyunlar oynandı. Pikselart kodlama çalışmaları ile sihirli resimler ve sözler bulundu. Vitamin kaynağı meyveler, sebzeler, kuruyemişler  öğrencilerimizin başında taç, şapka oldu. Pankartlara sloganlar hazırlandı, sınıflara sunuldu. Velilerimizin katılımıyla sınıflarımızda kültürümüzü tanıtan yerli ürünlerden sergiler hazırlandı.LÖSEV için üretilen mandalinalardan satın alan öğrencilerimiz hem yerli malının üretiminin, tüketiminin önemine dikkat çektiler, hem de LÖSEVLİ çocuklara umut oldular.

     12-18 Aralık Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası programlarını hazırlayan  1İ Yunus ALABAŞ ve 4C Eser KARATAŞ öğretmenlerimize,  sınıflarında etkinliklerle kutlama yapan tüm öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve destek veren velilerimize teşekkür ederiz. 

 

 

                         

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Mersin Yenişehir Mersinli Ahmet İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)