10 Milyon Öğrenciye Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmeti

Genel Müdürlüğümüzce koronavirüs salgınının başladığı 2020 yılı mart ayı itibarıyla öğrenci ve velilerin psikolojik sağlamlıklarına destek olmak için rehberlik ve psikolojik danışmanlık hizmetlerine ağırlık verilerek bu yönde birçok çalışmaya yer verildi. Bu kapsamda öğrenci, veli ve öğretmenlere yönelik bireysel ve grup rehberlik çalışmalarıyapılarak okul rehberlik ve psikolojik danışma servisleri ile rehberlik ve araştırma merkezleri (RAM) tarafından şu ana kadar 9 milyon 818 bin 326 öğrenciye grup rehberliği, 108 bin 855 öğrenciye de bireysel rehberlik olmak üzere toplamda 9 milyon 927 bin 181 öğrenciye rehberlik ve psikolojik danışma hizmeti verildi. 

 

Ayrıca, 1 Eylül - 30 Eylül 2020 tarihleri arasında Genel Müdürlüğümüzce tüm öğrencilerimize uygulanmak üzere salgın hastalık psikoeğitim programları hazırlandı. Program hakkında RAM'larda görev yapan rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri bölüm başkanlarına, bölüm başkanları tarafından da okullarımızda görev yapan rehber öğretmen/psikolojik danışmanlarımızın tamamınayönelik bilgilendirme toplantıları yapıldı. Rehber öğretmen/psikolojik danışmanlarımız tarafından daöğretmen/yönetici ve velilere salgın hastalık psikoeğitim programı hakkında bilgilendirme toplantıları yapıldı.

 

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, konuya ilişkin yaptığı açıklamada Bakanlığın salgın sürecinde eğitimin sürdürülebilmesi için gerekli destekleri sağlamanın ötesinde öğrenci, veli, öğretmen ve yöneticilere yönelik rehberlik ve psikolojik danışmanlık hizmetlerine ağırlık verdiğini belirtti.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İstanbul Bahçelievler Bahçelievler Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)