10 - 16 Mayıs Engelliler Haftası

Dünya Engelliler Haftası Kutlu Olsun. 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası olarak kutlanır. Engelli bireylerin toplumsal yaşamda karşılaştıkları sorunlar hakkında farkındalık yaratılır.

 

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı özel öğrencilerimiz için hazırlanan çalışmaların bulunduğu broşürlere ulaşmak için tıklayınız.

Ülke nüfusumuzun %12' lik bir kısmının engelli bireylerden oluştuğu düşünüldüğünde ve bu sorunlara aileleri de dahil ettiğimizde yaklaşık 25 milyon insanımızı ilgilendiren bir konudan bahsedilmektedir. Bu konu ile ilgili sorunlara çözüm bulmak başta devletimizi, sivil toplum örgütlerini ve herkesi ilgilendiren en önemli konudur.

Bir toplumda sürekli gelişmeyi sağlamak her bir bireyi eğitim sürecine dâhil etmekle mümkün olmaktadır. Her bir ferdin yetenekleri, yeterlilikleri ve becerileri engellenmediği sürece geliştirilecek yönleri bulunmaktadır. Bu doğrultuda toplumun ayrılmaz bir parçası olan engelli bireylerin yaşamın her alanına katılması, eğitim başta olmak üzere her türlü imkândan en üst düzeyde yararlanmalarının sağlanması en tabii haklarıdır.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Ankara Çankaya Anıttepe Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)