1. Dönem Karne İşlemleri

1. dönem sonunda e-okul iş ve işlemlerinde yapılacak işlemler aşağıda beliritlmiştir.

T.C.

GÜNDOĞMUŞ KAYMAKAMLIĞI

İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü

Merkez İlkokulu

 

 

 

Sayı   : E-74844042--                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

Konu : Birinci  Dönem Sonu İş ve İşlemleri

 

 

 

 

MERKEZ İLKOKULU ÖĞRETMENLERİNE

                                     GÜNDOĞMUŞ

                                             

                                                                                                      

İlgi  : a)Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğünün 25.12.2020 tarih ve 18443982 sayılı yazısı.

         b)MEB Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği.

 

2020-2021 eğitim öğretim yılı 1. dönemi 22 Ocak 2021 Cuma günü sona erecektir. Bu bağlamda 1. dönem sonu öğretmenler tarafından yapılması gereken iş ve işlemler aşağıda belirtilmiştir.

1-)2020-2021 Eğitim ve Öğretim Yılı 1. Dönem Sınav Tarihlerinin e-okul Sistemine Girilmesi.(4.Sınıflar)

4. Sınıf okutan sınıf öğretmenlerinin İlkokul-Ortaokul Kurum İşlemleri>>Not İşlemleri>>Sınav Tarihleri bölümünden tüm derslere ait sınav tarihlerini eksiksiz olarak girmeleri gerekmektedir. 

İlgi (a) yazıda birinci döneminde pandemiden dolayı eğitimin uzaktan eğitim yoluyla devam ettiği ve sınav yapılmayacağı belirtilmektedir. Uzaktan eğitim sürecine geçilmeden önce yapılan sınavlar var ise sınav tarihleri sisteme işlenecektir.

2-)2020-2021 Eğitim ve Öğretim Yılı 1. Dönem Sınav Notları ile Ders ve Etkinliklere Katılım Notunun Eksiksiz Girilmesi.(4.Sınıflar)

*İlkokul-Ortaokul Kurum İşlemleri>>Not İşlemleri>>Hızlı Not Girişleri bölümünden ders öğretmenlerinin sınıflarına veya girdiklere derslere ait öğrencilere not girişlerinin yapılması gerekmektedir.

*İlgi (a) yazı kapsamına 4. Sınıflarda ders etkinliklere katılım puanlarının aritmetik ortalaması ile dönem puanı hesaplanacaktır. Ayrıca yapılmış olan sınavlar varsa hesaplamaya dahil edilecektir.

*Görsel Sanatlar dersi için "Ürün Dosyası" notu girilecektir. (1. Sınav  alanı işaretlenecek.)

*Mazeretsiz olarak yazılı/uygulamalı sınavlara katılmayan öğrencilere; yazılı ve ders içi etkinlikler bölümlerine G (Girmedi) harfi yazılmalıdır.

3-)1-2-3.Sınıflar Bütün Dersler İçin "Geliştirilmeli", "İyi", "Çok İyi" Seçeneklerinden En Az Birinin İşaretlenmesi.

İlkokul 1, 2 ve 3 üncü sınıflarda öğrencilerin başarısı; gelişim düzeyleri dikkate alınarak öğretmen rehberliğinde gerçekleştirilen ders etkinliklerine katılımları ile öğretim programlarında belirtilen ölçme ve değerlendirme ilkelerine göre tespit edilir. Karnede "çok iyi", "iyi" ve "geliştirilmeli" şeklinde gösterilir.

*İlkokul-Ortaokul Kurum İşlemleri>>Not İşlemleri>>Hızlı Not Girişleri bölümünden sınıflarına veya girdiklere derslere ait öğrencilere ait not girişlerinin yapılması gerekmektedir.

4-)E-Okul Sisteminde Bulunan Karne Bilgileri - Öğretmen Görüşünün Şube Rehber Öğretmenlerince Her Öğrenci İçin Girilmesi.

Öğrencilere, e-Okul sistemindeki bilgiler esas alınarak her dönem sonunda karne verilir. Karnede, öğrencinin derslerdeki başarısı ile sosyal etkinlik çalışmaları ve okula devam durumu gösterilir. İlkokul karnesinde davranış ölçütlerine göre öğrencilerin gelişim düzeylerine de yer verilir.

*Öğretmenler kendilerine verilen e-okul şifreleri ile sisteme giriş yaptıktan sonra İlkokul-Ortaokul Kurum İşlemleri>>Not İşlemleri>>Karne Bilgileri Öğretmen Görüşü sekmesini tıklayarak Sınıf/Şube Rehber Öğretmeni olduğu sınıfa ait Karne Öğretmen Görüşü Bilgileri girişini tamamlamaları gerekmektedir.

*Karne Bilgileri - Öğretmen Görüşünün aktif öğrencilerinize göre yapmanız gerekmektedir. Eğer bu konuda tereddüte düşüyorsanız aktif öğrenci listenizi okul idaresinden alınız.

5-)Davranış Notlarının Eksiksiz Girilmesi.

İlköğretim kurumlarında; ders yılının her döneminde öğrencilerin davranışları, Davranış Puanı Ölçütleri ilgi yönetmeliğin EK-4'te verilen ölçütler kullanılarak ilkokullarda sınıf öğretmeni öğretmeni tarafından "(1) Geliştirilmeli", "(2) İyi", "(3) Çok iyi" şeklinde değerlendirilerek e-Okul sistemine işlenir.

*Sınıf/Şube Rehber Öğretmenleri tarafından İlkokul-Ortaokul Kurum İşlemleri>>Not İşlemleri>>Davranış Notları sekmesinden sınıfa ait davranış notu girişlerinin tamamlanması gerekmektedir.

6-)E-Okul Sisteminde Bulunan Sınıf Kitaplığının Oluşturulması ve Okunan Kitapların Girilmesi.

İlköğretim kurumlarının uygun bir yerinde okul kütüphanesi kurulur. İlköğretim kurumlarının bütün sınıflarında sınıf kitaplığı oluşturulur.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Antalya Gündoğmuş Merkez İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)